"VELIKA PETORKA" STIGLA U BEOGRAD: Počeo sastanak sa predsednikom Vučićem (FOTO)
Foto: Petar Aleksić

U Predsedništvu Srbije

"VELIKA PETORKA" STIGLA U BEOGRAD: Počeo sastanak sa predsednikom Vučićem (FOTO)

Politika -

Predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i diplomatski savetnici lidera Francuske, Nemačke i Italije, posle posete Prištini, stigli u Beograd.

Lajčak je u Prištini izjavio da ima plan za nastavak dijaloga, dodajući da ne može da otkriva detalje.

1 / 13 Foto: Petar Aleksić

Velika petorka u Beogradu

U Predsedništvu je oko 14.30 počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa "velikom petorkom", odnosno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i diplomatskim savetnicima lidera Francuske, Nemačke i Italije.

Na sastanku u Predsedništvu su specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuel Bon i Jens Pletner i diplomatski savetnik predsednice Vlade Republike Italije Frančesko Talo.

Aleksandar Vučić
foto: Petar Aleksić

Vučić uoči sastanka: Verovatno najteži dan za mene i Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će danas imati sastanak sa "velikom petorkom" i da će današnji dan verovatno biti jedan od najtežih dana za njega i za Srbiju pošto zna sa čime i zašto predstavnici dolaze.

"Noćima zbog toga ne spavam, ne znam da li bih vikao ili plakao od muke. Ali mogu da vam kažem da ćemo tražiti način i uspećemo da sačuvamo Srbiju. I nećemo je dati na poklon nikome već će uvek pripadati našem narodu", poručio je Vučić govoreći na skupu SNS u Šapcu povodom proslave 15 godina postojanja stranke.

On je dodao da u Predsedništvo dolazi tzv. petorka "velikih, najjačih silnih", a da je Srbija mala zemlja, koja mora da vodi brigu o sebi da sačuva svoj narod i svoju decu.

"Ja mogu da vam obećam da se neću boriti da sačuvam sebe, ali ću se boriti svim srcem da sačuvam zemlju ma koliko da su silni i jaki. Čuvaću i Kosovo i Metohiju i naš narod na KiM", poručio je Vučić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:47

EU NE MOŽE DA UVEDE SANKCIJE SRBIJI Drecun o brutalnoj kampanji protiv Srbije: Ove TRI DRŽAVE rekle su da su protiv toga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track