JOŠ JEDNA POBEDA KURIRA: Direktor škole koji je pretio roditeljima Centrom za socijalni rad zbog udžbenika podneo ostavku!
Foto: Printscreen, Facebook

OŠ "Sremski Front" u Šidu

JOŠ JEDNA POBEDA KURIRA: Direktor škole koji je pretio roditeljima Centrom za socijalni rad zbog udžbenika podneo ostavku!

Društvo -

Dalibor Farbaš, direktor OŠ "Sremski front" podneo je ostavku, saznaje Kurir.

Njegovu ostavku je na današnjoj sednici prihvatio i potvrdio Školski odbor.

Prema našim saznanjima Farbaš je ostavku podneo iz moralnih razloga.

Naša saznanja potvrdio je i predsednik opštine Šid Zoran Semenović.

- Sednica Školskog odbora je završena i bez rasprave je prihvaćenja njegova ostavka, koju je podneo iz moralnih razloga. Sutra tokom dana će nadležni Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje da razgovara o novom v. d. direktoru OŠ "Sremski front". Do petka bi trebalo da saznamo ko će to biti - rekao je Semenović za Kurir i dodao:

Zoran Semenović
Zoran Semenovićfoto: Printscreen TV Pink

- Ostavka Farbaša je usvojena jednoglasno, na kraju je ipak shvatio veličinu svoje odgovornosti!

Kurir je danima pratio dešavanja i izveštavao javnost o skandaloznim pretnjama direktora ove škole.

Pobunili se i meštani
Pobunili se i meštanifoto: Kurir

Podsetimo, Farbaš je dvema učiteljicama drugog i trećeg razreda uputio dopis u kojem ih obavestio da krše odluku nastavničkog veća i da će protiv njih dve pokrenuti disciplinski postupak ukoliko ne sazovu roditeljski sastanak i ne obaveste roditelje da deci kupe knjige izdavača kog je izabralo nastavničko veće. Roditeljima je dao rok od dve nedelje da nabave udžbenike odabranog izdavača, a ukoliko se ogluše o to, pripretio im je prijavljivenjem Centru za socijalni rad.

U ponedeljak uveče je u školi održan i roditeljski sastanak, ali na njemu nije postignut dogovor, a roditelji su ostali pri stavu da deci neće kupovati udžbenike izdavača kog je odredilo nastavničko veće.

Dok je trajao roditeljski sastanak veliki broj meštana okupio se ispred škole kako bi pružili podršku učiteljicama i roditeljima učenika.

Kurir.rs/ M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track