DEČAK IZ ZRENJANINA U ČETVRTOM RAZREDU POKAZAO JE NTERESOVANJE ZA RUČNI RAD: Dominik ima 12 godina, a hobi mu je heklanje! (FOTO)
Dominik ima 12 godina i obožava da hekla, Foto: Privatna Arhiva

TALENAT

DEČAK IZ ZRENJANINA U ČETVRTOM RAZREDU POKAZAO JE NTERESOVANJE ZA RUČNI RAD: Dominik ima 12 godina, a hobi mu je heklanje! (FOTO)

Društvo -

I dok mnogi dvanaestogodišnjaci igraju igrice, provode sate i sate gledajući Tiktok i Pinterest, oponašaju izazove s društvenih mreža, Dominik Brandušević, učenik šestog razreda iz Zrenjanina, slobodno vreme provodi heklajući igračke!

Nekad je svako od nas imao poneki komad heklane odeće, na kojem su vredno radile naše bake. Iako se čini da je heklanje otišlo u zaborav, ono je ipak privuklo ovog dečaka još dok je bio četvrti razred osnovne škole. Jednog dana došao je iz škole i tražio majci Leli da mu kupi pribor za heklanje. Snimak o ovom ručnom radu video je na internetu i to ga je privuklo, želeo je da se oproba u tome, a njegova majka nije ni sanjala da je njen sinčić toliko talentovan.

U početku je odbijala da mu kupi pribor, nije bila za to, ali dečak je bio uporan i majka je posustala.

Dominik Brandušević
foto: Privatna Arhiva

- Kupila sam mu pribor. U početku se samo igrao time, samo je u jednom pravcu probao da štrika. Vremenom se dosta uvežbao i pre nekoliko meseci je uspeo da napravi jednog zeku heklanog, pa je posle odlučio da pravi medu i uspeo je u tome. Nakon toga je napravio i jednog majmuna. Heklao je i kapice. Dok je heklao, pravio je i video-snimke i rešio je da ih objavi na Tiktoku - priča za Kurir Dominikova majka Lela Banjaš.

 Dominik Brandušević
Dominik Branduševićfoto: Privatna Arhiva

Kaže da su ljudi pozitivno reagovali na njegov rad, kao i da su želeli da igračke poruče i kupe.

- Gledao je snimke heklanja i naučio je. Drugari iz razreda se čude kako on uspe da ishekla tako igračke. Sada je došao na ideju da isplete i džemper - priča ova ponosna majka.

Dominik Brandušević
foto: Privatna Arhiva

Korisnici Tiktoka oduševljeni su radom ovog dečaka i njegovim darom, te mu mnogi pružaju podršku.

Dominik Brandušević
foto: Privatna Arhiva

Pozitivne reakcije

Drugarica želi da je nauči da hekla

Dominik kaže da se ne bi ručnim radom bavio u životu, već da mu je to hobi. Drugari u školi isprva nisu tako dobro reagovali, ali kad su videli igračke koje je napravio, rekli su da su prelepe.

- Neki nastavnici su mi tražili da im napravim šal. Uglavnom su pozitivne reakcije, predivno je što se ljudima to sviđa. Bio sam jako srećan zbog tih komentara, a drugari su bili šokirani kad su videli sve te pozitivne komentare. Drugaricama se sviđa kako heklam, a jedna mi je tražila da je naučim - radosno priča Dominik.

Dominik kaže da je na Tiktoku video heklane igračke, te da ga je to privuklo.

- Bile su mi jako slatke i želeo sam i ja da ih pravim. Tražio sam mami da mi kupi pribor. Sam sam učio da heklam, gledajući tutorijale na internetu. Nije mi mnogo trebalo da napravim prvu igračku, uspeo sam za dva-tri sata. Tog zeku sam poklonio drugarici, bila je jako srećna i rekla je da je predivan. Do sada sam napravio medu, majmuna, dve kapice i sada pravim džemper - priča nam ovaj veseli dečak.

Kurir.rs/ Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track