KIŠA ĆE TOKOM NOĆI OKOVATI SRBIJU Evo gde se očekuju PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM: Stiže jače zahlađenje, a sneg će zabeleti OVE DELOVE
Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Karadarević, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

vremenska prognoza do vikenda

KIŠA ĆE TOKOM NOĆI OKOVATI SRBIJU Evo gde se očekuju PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM: Stiže jače zahlađenje, a sneg će zabeleti OVE DELOVE

Društvo -

U noći pred nama u celoj Srbiji očekuje se pogoršanje vremena sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se i zahlađenje, ali će ono još izraženije biti krajem sedmice.

U noći ka sredi padavine se očekuju u celoj Srbiji, a obilnije padavine očekuju se tokom jutra i prepodneva.

kiša, nevreme
foto: Nemanja Nikolić

Očekuje se da padne od 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i do 40 litara.

Već pre podne u severnim, posle podne i u ostalim predelima očekuje se razvedravanje.

Posle dužeg vremena u sredu će duvati i severozapadni vetar, uz prodor hladnog fronta, pa će biti i hladnije. Maksimalna temperatura biće od 11 do 16°C, u Beogradu do 12°C.

RHMZ takođe najavio nepogode i zahlađenje

Naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima koje je zahvatilo Bačku, Srem i Mačvanski okrug tokom poslepodneva i večeri proširiće se i na ostale predele severne, zapadne i jugozapadne Srbije.

U zoni pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak ili olujni vetar.

Na području Beograda dalje povećanje oblačnosti, tokom večeri i noći oblačno sa kišom.

Padavinska zona će se tokom noći proširiti i na ostale krajeve naše zemlje.

nevreme, nepogode, oluja, padavine, kiša, RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Sutra osetno hladnije, na jugu i jugoistoku obilne padavine

Na severu i zapadu Srbije sutra ujutru prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

U ostalim predelima oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se u prvom delu dana na jugu i jugoistoku zemlje ( od 20 do 40 mm za 12 h, ponegde i više). Posle podne i uveče prestanak padavina, a zatim i delimično razvedravanje.

Sutra osetno hladnije uz pad temperature za 6 do 10 °S u odnosu na današnji dan. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 10 do 13 °S, uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16 °S.

Četvrtak

Četvrtak će doneti kratkotrajnu stabilizaciju vremena, a nakon vedrog jutra, ponegde sa slabim mrazom, tokom dana biće sunčano i umereno toplo. Jutarnja temperatura biće od 0 do 6°C, maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C.

Petak

Već u petak ujutro očekuje se osetno toplije jutro, uz jak jugoistočni vetar, a tokom dana i uz naoblačenje.

Prema kraju dana sa severozapada i zaapda očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a ovo pogoršanje vremena biće uslovljeno ciklonom, koji će se svojom centrom premeštati sa zapada preko centralne Evrope dalje ka istoku.

Beograd, Nevreme, Kiša
foto: Petar Aleksić

Maksimalna temperatura u petak biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C.

Vikend

U noći ka suboti centar ciklona odmaknuće ka istoku, uz prodor hladnog fronta preko Srbije, pa će vikend doneti i jače zahlađenje vremena.

U subotu će kišovito biti u svim predelima, uz severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C.

Tokom dana kiša će na višim planinama preći u sneg i to uglavnom iznad 1300-1400 metara nadmorske visine, pa će sneg zabeleti Kopaonik, Zlatar, više predele Zlatibora, Golije, Stare planine...

Drugi dan vikenda doneće razvedravanje.

Dakle, sneg u subotu biće kratkotrajna pojava na višim planinama.

Sredina novembra doneće manje-više vreme u skladu sa kalendarom i neće biti ni previše hladno, niti toplo, uz temperature oko proseka za ovo doba godine.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

04:29

ČIM PADNE JAČA KIŠA, MI SMO ODSEČENI OD BEOGRADA Stanovnici naselja vojvoda Vlahović u očaju apeluju da im se napokon pomogne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track