REKONSTRUISAN PUT IZMEĐU BAČKE TOPOLE I BAČKOG SOKOCA! Vesić: Nastavljamo s obnovom lokalnih puteva, kao što smo obećali!
Foto: Ministarstvo Saobraćaja

popravke

REKONSTRUISAN PUT IZMEĐU BAČKE TOPOLE I BAČKOG SOKOCA! Vesić: Nastavljamo s obnovom lokalnih puteva, kao što smo obećali!

Politika -

Radovi na rekonstrukciji puta između Bačke Topole i Bačkog Sokoca su završeni, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da taj put sada izgleda odlično i najavljuje nove investicije u ovom kraju Srbije, kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Vesić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova i podsetio da je, kada je postao ministar, jedan od problema u ovom kraju bio upravo put između Bačke Topole i Bačkog Sokoca koji je, dodao je, bio u veoma lošem stanju.

Goran Vesić
foto: Ministarstvo Saobraćaja

Naveo je da je, osim toga, rađen put između Feketića i Lovćenca i da je sa somborske strane završen put od Kljajićeva do Telečke, te najavio da će se sledeće godine raditi put od Telečke do Bačkog Sokoca, koji je takođe u lošem stanju.

- Radili smo put od Bajmoka do naselja Aleksa Šantić i sada je ceo put između Sombora i Subotice u dobrom stanju, a radićemo prema Bajmoku od Bačkog Sokoca oko 4,5 kilometara puta koji nije u najboljem stanju, kao što ćemo sledeće godine raditi i sam put od Malog Iđoša prema Bačkoj Topoli tako da ćemo u ovom kraju zaista veći deo važnih puteva potpuno rekonstruisati - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Ministarstvo Saobraćaja

On je najavio da će sledeće godine biti izmenjen zakon i da će biti postavljene kamere, te da će meriti osovinsko opterećenje asfalta za puteve prvog B reda.

- To će između ostalog biti i na ovakvim putevima. Kada prolaze kamioni, kao što je slučaj na ovom putu, merićemo osovinsko opterećenje u asfaltu i na taj način znati da li su pretovareni ili ne. Oni koji su pretovareni plaćaće kazne kako bi na taj nacin zaštitili puteve koje uradimo - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Ministarstvo Saobraćaja

Osim toga, podsetio je da se radi brza pruga između Subotice i Novog Sada i dodao da će se već sledeće godine krenuti u rekonstrukciju pruge od Pančeva do Subotice koja prolazi kroz čitav Banat.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track