OTIŠLA JE POD NOŽ DA SPASI ŽIVOT SVOM DEČKU: Marija i Miloš iz Lajkovca su Romeo i Julija ovog vremena!
Foto: printscreen lajkovacnadlanu.rs

uspela transplatacija

OTIŠLA JE POD NOŽ DA SPASI ŽIVOT SVOM DEČKU: Marija i Miloš iz Lajkovca su Romeo i Julija ovog vremena!

Društvo -

U dobru je lako biti srećan, ali kad stvari krenu loše, test prođu samo najjače ljubavi. Ovo je priča o jednoj takvoj, gotovo filmskoj.

Kada je bolest zakucala na Miloševa vrata, Marija je dala deo sebe za njegovo bolje sutra. Njihova priča je dokaz da ona čuvena "i u dobru i u zlu" nije samo puka fraza koja se tek tako izgovara. Marija i Miloš iz Lajkovca nazvani su Romeom i Julijom ovog vremena.

Zahvaljujući solidarnosti brojnih učesnika velike humanitarne akcije koja je ujedinila Lajkovac, Srbiju i dijasporu, a prvenstveno njegovoj devojci Mariji koja mu je donirala bubreg, tridesetogodišnjem Milošu Markoviću iz Strmova je u Turskoj upravo uspešno izvršena transplatacija bubrega.Tokom akcije prikupljanja sredstava za Miloševo lečenje, njegova devojka Marija Milojković (31) je izrazila želju i spremnost da Milošu sa kojim je oko godinu dana da svoj bubreg, pisao je i lokalni mediji Lajkovac na dlanu.

Marija Milojković, Lajkovac, Miloš Marković, bubreg
foto: printscreen lajkovacnadlanu.rs

Ovaj predivan par zapravo je svima održao lekciju o - ljubavi.

- Otišli smo 22. oktobra u Tursku na preglede i mislili da se vratimo nazad već u petak. Međutim doktor je rekao da može operacija, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Bože zdravlja za nekih 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intezivnoj nezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo da radi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje - priča hrabra Marija.

Miloš se sada, dodaje, dobro oseća. Iako ima bolove, zna da je to normalno i da je ono najgore konačno iza njega.

- Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovde - priča jednostavno Marija Milojković, a Miloš se zahvaljuje svima koji su doprineli da dobije najvažniju životnu bitku.

Marija Milojković, Lajkovac, Miloš Marković, bubreg
foto: printscreen lajkovacnadlanu.rs

Telegraf je upitao Mariju da primi našu ekipu, što nam je i obećala kada se vrate iz Turske.

- Sad je tek peti dan od operacije. Vraćamo se uskoro. Meni nije bitno da li će to neko da vidi, čuje, pročita. Samo sam želela da mu pružim šansu za život i uspela sam u tome - poručuje ona na kraju.

Kurir.rs/Telegraf/lajkovacnadlanu.rs

Bonus video:

03:52

VUKANU TREBA JOŠ 10 TERAPIJA I NEKOLIKO OPERACIJA U TURSKOJ! Hrabri mališan bori se sa jednim od najtežih poremećaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track