DAVIDU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Boluje od teške bolesti i njegova borba za bolje sutra JOŠ TRAJE
Foto: Budi human

DAVIDU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Boluje od teške bolesti i njegova borba za bolje sutra JOŠ TRAJE

Društvo -

Davidu Dimitrijeviću-Rabovjanoviću (10) je potrebna naša pomoć! On je prvo dete od troje dece u porodici. Rođen je sa fiziološkom cistom na mozgu, koja je vremenom nestala.

Nakon toga, njegov razvoj teče uredno do njegove druge godine, kada roditelji primećuju kašnjenje u razvoju, tačnije u govoru i finoj i krupnoj motorici. Davidu lekari uspostavljaju dijagnozu razvojne disfazije.

Od tada David kreće na logopedsko defektološke tretmane, reedukciju psihomotorike i psihoterapije. Terapije su dale rezultate. David je veseo i nasmejan dečak kome malo fali da bude kao i njegovi vršnjaci.

Davidova porodica se još jednom svima obratila za pomoć:

"Draga naša humana armijo potrebni ste nam više nego ikad.

Za mog Dakija je sve stalo, nema poruka, nema uplata već dugo. Postali smo nevidljivi zaboravili ste nas, a naša borba za Davidovo bolje sutra još uvek traje, ne samo da traje nego se i zahuktava rešavamo probleme jedan po jedan radimo analize, preglede, genetiku kako bi što bolje razumeli Dakijev problem. Kopamo na sto strana tražimo adekvatne terapije, način da Dakija učinimo što funkcionalnijim.

Stigli su rezultati genetike i saznali smo da je David jedini na svetu sa tom genetskom mutacijom i da je slabo istražena ali ta mutacija je odgovorna, sad ću laički da se izrazim, za vezivanje proteina u mozgu koji našoj RNK daju zadatke šta da radi.

Još uvek ne postoji genska terapija za ovu mutaciju ali svi lekari kod kojih smo bili preporučuju adekvatnu suplementaciju i konstantnu stimulaciju mozga raznim metodama koje će dovesti do boljitka, one neće rešiti problem ali će znatno poboljšati kvalitet Davidovog života i njegovo funkcionisanje i unaprediti Davidovo razumevanje, pažnju koncentraciju i povećati njegove kognitivne sposobnosti.

Neke od tih metoda su:

Matične ćelije - Za koje nam treba 20.000 evra

Već smo bili na 3 transplantacije koje su dale izvanredan rezultat i premašile naša očekivanja zbog čega nam je i preporučeno da uradimo još jedan ciklus.

Melillo metod - 3.000 evra ovo je inovativan metod koji osposobljava nas roditelje kako kroz kontinuiran rad i odgovarajuće vežbe da najbolje pomognemo detetu, ovaj metod se vazira vaš na stimulaciji leve ili desne hemisfere mozga u zavisnosti koja je slabije razvijena. Ovaj metod daje čudesne rezultate.

Neurofeedback - 1.500 evra već smo bili na neurofeedback-u i on je značajno poboljšao Davidovu pažnju i koncentraciju zbog čega bi bilo potrebno odraditi ga ponovo.

I mnoge druge metode ali ove su proverene i daju najbolje rezultate. Takođe svi doktori se slažu da sve ovo moramo uraditi što pre jer nam vreme teče. Daki je sve stariji, matične ćelije na primer najbolje deluju do 12 godine, a Daki ima skoro 11 zbog čega nam je hitno najhitnije da nekako uz pomoć svih Vas sakupimo ovaj novac jer mi sami smo nemoćni i nemožemo nikako da uspemo.

Zato Vas molim, preklinjem, klečim i vičem na sav glas pomozite mom Davidu da bude još bolji da nadamo se i držimo palčeve da konačno stigne svoje vršnjake.

David Dimitrijević
foto: Budi human

Šaljite sms poruke 950 na 3030

Uplatite koliko možete nama svaki iznos znači i nijedna uplata nije mala

Na fondaciji imamo samo 12.100 din, a potrebno nam je za sad 23.500 evra to je 13.865 SMS poruka. Ja verujem svim srcem da ćemo uspeti a vas molim da se ujedinimo ponovo svi za Davida i da sakupimo ovaj novac što pre."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track