SREĆNA SLAVA, DOMAĆINI! U NIŠU VESELO, UZ KOLAČ I VINO, RAJKOVIĆI UGOSTILI KURIR: Nema virusa ni pandemija, SLAVA SE UVEK SLAVI!
Foto: Kurir TV

kurir tv

SREĆNA SLAVA, DOMAĆINI! U NIŠU VESELO, UZ KOLAČ I VINO, RAJKOVIĆI UGOSTILI KURIR: Nema virusa ni pandemija, SLAVA SE UVEK SLAVI!

Društvo -

U Srbiji danas slavimo praznik Sabor svetog Arhangela Mihaila, poznatiji u našem narodu kao Aranđelovdan. Ujedno to je treća najučestalija slava u srpskom narodu. Za ovaj praznik karakterstični su mnogobrojni običaji. Kod domaćina Rajkovića u naselju Gornja Vrežina je dopisnica Kurira iz Niša Kristina Krstić koja je, kao gost prenela gledaocima kako se u ovim krajevima dočekuje slava i koji su to običaji.

Sveti arhangel Mihailo
foto: Printscreen/Youtube

Nakon što su domaćin i domaćica pozdravili gledaoce Kurir televizije, domaćin Rajković je ispričao šta su to tradicionalni srpski običaji.

Miloš Anđelković
foto: Kurir TV

- Nekada je bio običaj da se na slavu ne zove, danas nije tako. Ali važilo je da svako ko uđe u kuću dobrodošao je - rekao je Rajković, koji slavu slave i po tri dana, u zavisnosti od toga koliko ima gostiju. Bez obzira na pandemije i viruse, gosti su dolazili, i dolaziće. I u vreme vanrednog stanja meni su dolazile komšije tako da slavu nikada nismo prekidali i, Bože zdravlja, mi ćemo da poštujemo slavu uvek! To nam je ostalo od predaka i to je tradicija u Srbiji i možda jedina u svetu da slavimo slavu! - istakao je domaćin.

04:15

SREĆNA SLAVA DOMAĆINI! U NIŠU VESELO, UZ KOLAČ I VINO, RAJKOVIĆI UGOSTILI KURIR: Nema virusa ni pandemija, SLAVA SE UVEK SLAVI!

Slavu slave i sa brojnim unucima i porodicom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:13

Krsna slava Srpskе naprеdnе strankе – Svеta Pеtka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja