OGLASILA SE HRVATSKA POLICIJA O NAPADU NA SRBE U VUKOVARU Utvrđeno ko su nasilnici, evo koje kazne im prete
Foto: Printscreen Youtube/Portal Novosti

OGLASILA SE HRVATSKA POLICIJA O NAPADU NA SRBE U VUKOVARU Utvrđeno ko su nasilnici, evo koje kazne im prete

Društvo -

Na dan kada se u Vukovaru održala Kolona sećanja u Vukovaru, napadnuti su studenti koji su se pored Nuštra vozili u automobilu sa srpskim registarskim oznakama.

Portal Novosti je objavio snimak na kojem se vidi kako četvorica mladića izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka, viču i nasrću rukama i nogama na automobil somborske registracije. Incident se dogodio 18. novembra oko 10 ujutro, na izlazu iz Nuštra. Novosti pišu da se sve dogodilo u prisustvu policije, međutim napadači nisu dobili nikakvu prijavu.

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je za Večernji list kako sprovodi kriminalističko istraživanje zbog incidenta koji se dogodio ove subote, uoči Kolone sećanja.

- Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimke koje se dovode u vezu s navedenim protivpravnim ponašanjem, dok je kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje vozila inostranih registarskih oznaka u toku. Takođe, izvršiće se provere u vezi s postupanjem policijskih službenika - kazali su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Kako su potvrdili iz policije, još se sprovodi istraživanje jer se sumnja da su mladići prekršiLi zakon vređajući i narušavajući mir drugih građana. Potvrde li se ove sumnje, mladićima preti od 700 do 4.000 evra kazne, ili 30 dana zatvora. Istraživanje se sprovodi i protiv vozača jer se sumnja da se nije držao ograničenja, zabrana i obaveza, zbog čega mu preti 60 evra kazne.

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska vezano za događaj provodi kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protiv vozača vozila zbog prekršaja iz članka 12. st. 4. Zakona o sigurnosti saobraćaja. Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimke koje se dovode u vezu s navedenim protupravnim ponašanjem, dok je kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje vozila inozemnih registarskih oznaka u toku - objavili su.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja