ILON MASK ODUŠEVIO SRBE: Američki milijarder objavio "istinu", i to na ĆIRILICI - "Posle kažete da on nije iz REPUBLIKE SRPSKE"
Foto: EPA/Tolga Akmen Pool

ILON MASK ODUŠEVIO SRBE: Američki milijarder objavio "istinu", i to na ĆIRILICI - "Posle kažete da on nije iz REPUBLIKE SRPSKE"

Društvo -

Američki milijarder i vlasnik društvene mreže "X" (bivši Tviter) Ilon Mask, redovno na svom nalogu promoviše svoje kompanije i poduhvate - a ovaj put je posebno oduševio srpske korisnike platforme "X".

Mask je objavio simbol platforme "X", načinjen od reči "istina" na različitim jezicima.

Najvećim fontom ispisani su "truth" i "veritas", na engleskom i latinskom, ali je svoje mesto gotovo pet puta našla reč "istina" na srpskom (ili srpskohrvatskom), i na ćirilici i na latinici.

Srpski korisnici platforme "X" pozitivno su reagovali, a nisu ni propustili priliku da se našale na račun milijardera šaljivim glasinama da je Mask poreklom iz Republike Srpske.

Naime, podsetili su na izjavu Jovanke Jolić, "stručnjaka za konspirologiju i političkog aktiviste".

- Ilon Mask. On je iz Republike Srpske ako se ne varam. Jel tako? Negde sam pročitala da je menjao ime i prezime, i da je iz Republike Srpske, da nije mogao da uspe. To znači da pripada plemenu koje menja imena i prezimena kada ide iz jedne države u drugu. A vidim da su mi ljudi na fejsu potvrdili da je iz Republike Srpske - rekla je Jovanka Jolić u emisiji "Balkan info".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track