GRAĐANI UZNEMIRENI ZBOG PREVARANATA: Idu od vrata do vrata, traže novac uz istu priču navlakušu i lažne poklone! Uporni su u ovome
Foto: Ana Paunković, Shutterstock

agresivna kampanja

GRAĐANI UZNEMIRENI ZBOG PREVARANATA: Idu od vrata do vrata, traže novac uz istu priču navlakušu i lažne poklone! Uporni su u ovome

Društvo -

U beogradskim opštinama haraju prevaranti koji se lažno predstavljaju, idu od vrata do vrata i građanima nude jastuk koji košta minimum 3.000 dinara!

Beograđani su na društvenim mrežama uputili apel građanima da ne nasednu na ovu prevaru jer roba koju oni nude ne vredi toliko.

U više navrata je Kurir pisao o prevarantima koji kruže u gradskim kvartovima tražeći "žrtvu" kojoj će prodati svoje proizvode po nerealnim cenama. U većini slučajeva reč je o prevari, a njihove mete su najčešće penzioneri koji žive sami.

I udruženja za zaštitu potrošača poslednjih meseci bežele sve veći broj primedbi građana zbog prevara neregistrovanih prodavaca odnosno dobro obučenih veštih trgovaca koji uvaljuju razne proizvode po visokim cenama.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) upozorili su da takvi trgovci penzionerima u najvećem broju slučajeva nude jastuke i posteljine sa navodno lekovitim svojstvima, koji koštaju i preko 100.000 dinara, pa čak i kineske šerpe, za koje treba da iskeširaju 70. 000 dinara!

Penzioneri
foto: Ana Paunković, Shutterstock

Sada su se na Instagram profilu serbialive_beograd pojavila upozorenja Beograđana na nove prevarante koji haraju gradom.

- Htela bih da prijavim prevaranta koji ide od vrata do vrata (Novi Beograd, Blok 29) i navodno radi za Dormeo, ljubazan. Za 3.000 dinara vam proda gluposti koje kaže da inače vrede 12.000 dinara. Roba nije iz Dormea, kineske sitnice koje ne vrede ni 1.000 dinara. Upozorite građane da ne nasednu na prevaru - napisala je jedna Beograđanka, dok je druga dodala:

- U Kaluđerici je žena bila sa istom pričom. Sve je na poklon i da u ruke. Traži samo kao PDV 3.300 dinara i uporna da uzme novac. Traže da idete u komšiluk da pozajmite ako nemate ne bi li uvalili jastuk i priča je da je već pet komšija uzelo oduševilo se na sve načine pokušavaju da uvale.

1 / 2 Foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

Takođe, građani svedoče da u Kaluđerici i jedan muškarac ide od vrata do vrata sa istom pričom.

- Bio je u Kaluđerici kod mene neki crni, visok, uporan čovek sa jastukom. Toliko je bio naporan da uđe u kuću morala sam da budem drska da bih ga oterala. Nimalo prijatno iskustvo - upozorili su građani.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

02:06

NOPS-u PRIJAVLJENO 400 POKUŠAJA PREVARE U ONLAJN TRGOVINI OD POČETKA GODINE: Čuvajte se mačke u džaku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track