"SRAMNO JE KAKO SE PONAŠAJU PREMA DRUGIMA SAMO ZBOG POREKLA" Orlić za Kurir TV: Lideri opozicije ponašaju se VAN SVAKE REALNOSTI
Foto: Kurir tv

kurir tv

"SRAMNO JE KAKO SE PONAŠAJU PREMA DRUGIMA SAMO ZBOG POREKLA" Orlić za Kurir TV: Lideri opozicije ponašaju se VAN SVAKE REALNOSTI

Izbori 2024 -

Vladimir Orlić , Predsednik Skupštine Srbije gostovao je u emisiji "Puls Srbije" i dao neke uvide, između ostalog, u sinoćna dešavanja ispred RIK-a.

Kako je nakon protesta održana vanredna konferencija za novinare na kojoj je direktor RIK Vladimir Dimitrijević rekao da je tokom protesta ispred te institucije povređen direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević kao i nekoliko članova RIK-a.

Vladimir Orlić
foto: Kurir tv

Govoreći o nedavnim protestima i odluci lidera SPN da štrajkuju glađu, Orlić je izrazio razočaranje njihovim pristupom.

- Ponašaju se van svake realnosti,iako su imali većinu na svakom biračkom mestu, sve do potpisivanja zapisnika.

Razlog nezadovoljstva pojedinih, kako Orlić objašnjava, leži u pitanju o učešću građana Republike Srpske na izborima u Srbiji.

09:30

ALEKSANDAR ORLIĆ

- Nikada nije bilo problema s tim - naglasio je - ali sramotno je kako se odnose prema ljudima iz Republike Srpske, samo zbog njihovog porekla.

Komentarišući izjave posmatrača Evropskog parlamenta o nepravilnostima tokom izbornog dana, Orlić je istakao da te nepravilnosti nisu imale značajan uticaj na rezultate, s obzirom na ubedljivost rezultata koje su postigli.

Orlić je oštro kritikovao ponašanje lidera koalicije Srbije protiv nasilja, posebno se osvrćući na prethodne izjave i najave koje nisu bile u skladu sa stvarnošću.

- Ako dva puta pristajete da vam prodaju istu laž, ko je kriv? Onaj koji to radi ili vi koji mu poverujete? - pitao je.

Govoreći o formiranju vlasti u Beogradu, Orlić je istakao da je politika koja je predstavljena na izborima zaslužna za razvoj Beograda i cele Srbije. Iako je ponudio opcije za formiranje vlasti u Beogradu, naglasio je da je konačna odluka na izabranoj listi predvođenoj doktorom Nestorovićem.

Zaključio je da je volja naroda jasno izražena kroz izborne rezultate, ističući da je politika koju su zagovarali dobila podršku u različitim gradovima i opštinama širom Srbije.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:20

ZA NJIH SU OVI IZBORI BITI ILI NE BITI Gajović: Beogradski će biti neizvesniji, ali nisam siguran da će DOĆI DO SMENE VLASTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track