NA OBODIMA PRESTONICE ŽIVEĆE SE BOLJE NEGO U CENTRU! Ovo je lista značajnih investicija Grada Beograda u prigradska naselja
Foto: Grad Beograd

ULAGANJE U PRIGRADSKE OPŠTINE

NA OBODIMA PRESTONICE ŽIVEĆE SE BOLJE NEGO U CENTRU! Ovo je lista značajnih investicija Grada Beograda u prigradska naselja

Društvo -

Grad Beograd izdvaja nikad veća ulaganja za prigradske opštine i podjednako vodi računa o njima. Nakon rekonstrukcije škola, asfaltiranja puteva, izgradnje vrtića, garaža, trgova, pijaca i saobraćajnica, život na obodima grada može da bude objektivno kvalitetniji nego u centru grada, poručile su sadašnje gradske vlasti.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić juče je, prilikom obilaska radova na izgradnji atletskog stadiona u Obrenovcu, rekao da se u ovoj opštini uveliko gradi, što će poboljšati kvalitet života građana, ali i podstaći druge da se dosele.

Radovi u Obrenovcu

- Pozicija na kojoj se nalazi atletski stadion s hotelom, zatvorenim i otvorenim bazenom, kao i akva-parkom, koji će biti gotov već na proleće, izuzetna je jer se već na ulasku u ovu opštinu vidi koliko se ovde gradi i koliko se Obrenovac menja. Mislim da će sa ovim atletskim stadionom i prirodnjačkim parkom, koji se nalazi prekoputa ulice, ovo zaista biti jedan od najlepših delova ne samo Obrenovca nego i čitavog Beograda - kazao je Šapić, koji je obišao i radove na izgradnji zelene pijace u ovom mestu, koji bi trebalo da budu završeni na jesen sledeće godine.

Aleksandar Šapić, Beograd, Obrenovac
foto: Foto: Grad Beograd

- Pijaca, koja će se protezati na skoro deset hiljada kvadratnih metara, projektovana je kao zatvoreni objekat s lokalima, administrativnim prostorom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom s rashladnim vitrinama, kao i zatvorenom pijačnom halom s tezgama. Što se tiče Surčina, iz Grada kažu da će narednih godina doći do stapanja s Novim Beogradom, ali da će zadržati "mirnoću života".

Nacionalni stadion i sajam

- Izgradnja nacionalnog stadiona i sajma zahtevaće velike infrastrukturne radove, koje će uglavnom izvoditi gradska preduzeća. Sve to znači da će korist od toga imati stanovnici Surčina - poručio je Šapić prilikom obilaska radova u Ulici braće Puhalović, za koje je, uz ostale radove u centru ove opštine, ukupno izdvojeno više od 150 miliona dinara.

Aleksandar Šapić, Beograd, Obrenovac
foto: Foto: Grad Beograd

U Umčarima traje rekonstrukcija vrtića na mestu gde je nekada bila škola, ali se 50 godina nije koristila. Kako je Šapić najavio, u taj vrtić će ići oko stotinu mališana u četiri grupe, a prostor će imati bezmalo 500 kvadratnih metara.

- Grad je u ovoj godini izdvojio mnogo novca za sve prigradske opštine, a naročito za Grocku. Počelo je proširivanje Smederevskog puta, koji gotovo čitavu opštinu povezuje s gradom, asfaltiran je veliki broj ulica, biće napravljeni sportska hala i bazen, a planirano je i proširenje Bulevara od Ustaničke ka Malom Mokrom Lugu.

Kako su saopštili iz Grada, u naselju Gaj u Barajevu je izgrađena ambulanta gde će blizu pet hiljada građana moći da dobije brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

Aleksandar Šapić, Beograd, Obrenovac
foto: Foto: Grad Beograd

U Lazarevcu Šapić je nedavno obišao radove na rekonstrukciji OŠ "Vojislav Voka Savić", koju pohađa 800 đaka, a značajniji radovi na uređenju i sanaciji sprovode se prvi put od osnivanja. U ovoj opštini traju i radovi na izgradnji pijace i trga s podzemnom garažom.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

01:19

IZ VIŠNJIČKE BANJE DO NOVOG BEOGRADA TUNELOM ZA 15 MINUTA! Aleksandar Šapić najavio najveći saobraćajni projekat u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track