VLADA SRBIJE PO PRVI PUT NAGRAĐUJE DECU KOJA SU POSTIGLA REZULTATE TOKOM POHAĐANJA OSNOVNE ŠKOLE: Nagrade dobilo čak 112 učenika!
Foto: Fonet

ostvarili izvanredne rezultate

VLADA SRBIJE PO PRVI PUT NAGRAĐUJE DECU KOJA SU POSTIGLA REZULTATE TOKOM POHAĐANJA OSNOVNE ŠKOLE: Nagrade dobilo čak 112 učenika!

Društvo -

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić uručili su danas nagrade učenicima osnovnih škola!

Za izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima nagrade i priznanja danas je dobilo 112 učenika i učenica srpskim osmoletki.

Ministarka Begović je čestitala učenicima na izvanrednim uspesima.

- Stojim među budućim naučnicima, preduzetnicima i liderima. Naša budućnost je u vašim rukama, presrećna sam kad vidim ovako pametne glave i ovakvu budućnost naše zemlje - rekla je Begovićeva.

Jelena Begović
foto: Fonet

Ona je istakla da je premijerka Srbije Ana Brnabić pokrenula inicijativu da Vlada Srbije po prvi put nagrađuje i decu koja su postigla rezultate tokom pohađanja osnovne škole, jer se i tu rađaju velike i važne ideje.

- Po prvi put je u Srbiji napravljena platforma koja obuhvata uspehe učenika osnovnih škola u raznim nastavnim predmetima. Vaše znanje ima moć da menja i sadašnjost i budućnost - naglasila je minstarka.

Jelena Begović
foto: Fonet

Pašić je predstavio novu platformu na kojoj će moći da se prate uspesi dece u osnovnim školama a na kojoj su formirana tri odeljenja - zlatno, srebrno i bronzano u skladu sa ostvarenim rezultatima na takmičenjima.

Ministar Jovanović je podsetio da su u prethodnih šest godina u sistem obrazovanja, kao jedan od projekata digitalizacije Vlade Srbije, uvedeni novi predmeti, poput digitalnog sveta, informatike i računarstva, osnova veštačke inteligencije, a uveden je i elektronski dnevnik, obezbeđeni digitalni nastavni sadržaji, a na brz internet je povezano svih 3.800 lokacija osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Jelena Begović
foto: Fonet

- To su sve značajne stvari zbog kojih danas svi đaci u Srbiji imaju iste ako ne i bolje prilike da uče i istražuju, koriste društvene mreže i sadržaje kao i njihovi vršnjaci širom sveta. Ponosni smo na vas i država će biti tu da vas podrži u svim njihovim uspesima i poduhvatima. Tek ste na početku svog obrazovanja i života, a već ste pokazali karakter pobednika, odlučnost i zavisno znanje, a upravo je to ono što vas razlikuje od vaših vršnjaka. Zato ste baš vi najbolji među najboljima - poručio je Jovanović učenicima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:53

Srpski student čisti planetu od zagađenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track