IMAO JE SAMO 20 GODINA, POGINUO JE NA USKRS Milenko je heroj sa Košara! Kao dete ostao bez majke, nadimak dobio po fudbaleru VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

IMAO JE SAMO 20 GODINA, POGINUO JE NA USKRS Milenko je heroj sa Košara! Kao dete ostao bez majke, nadimak dobio po fudbaleru VIDEO

Društvo -

Heroj sa Košara, Milenko Božić zvani Kunc imao je samo 20 godina kada je poginuo braneći svoju otadžbinu i zauvek ostavio svoju dušu na svetoj srpskoj zemlji Kosovu i Metohiji.

Rođen je u Laćarku kraj Sremske Mitrovice 7. februara 1979. godine. Kao dečak obožavao je da igra fudbal, te je i nadimak po svom omiljenom nemačkom fudbaleru Štefanu Kuncu. U ranom detinjstvu umrla mu je majka, pa je ostao da živi sa starijim bratom Anđelkom i ocem Boškom.

Milenko Božić, heroj sa Košara
foto: Printscreen/Youtube

Nakon završene srednje škole se zaposlio kao mesar i taj posao radio prekovremeno da bi uštedeo za ispraćaj u vojsku, jer je, kao pravi Srbin, veoma držao do tradicije i običaja.

U vojsku je otišao septembra 1998. godine u Zaječar, raspoređen je bio u rod graničara. Sredinom decembra dobija prekomandu u 53. granični bataljon, Prištinskog korpus, na Karauli Košare.

Od odlaska u vojsku, nikad nije dolazio na odsustvo, branio je državu do kraja. Borio se do poslednjeg daha protiv terorista, ali junačko srce nije izdržalo. Poginuo je 11. aprila 1999. godine na Vaskrs, na Opljazu kod Musine kuće, kada su poginuli i vodnik Ivan Vasojević Jaguar, Darko Bjelobrk, Predrag Bogosavljević i pas Major Lister.

Imao je samo 20 godina, a otac nikada nije preboleo njegovu smrt, pa je nedugo posle Milenkove smrti, preminuo. Nakon smrti je odlikovan Ordenom zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena, a postavljena je i bista ovom večnom heroju u njegovom rodnom mestu, Laćarku.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.

Bonus video:

05:06

OD OVE BOLESTI DECA UMIRALA DO 2. GODINE! Dr Nikolić: Kad se sretnu dvoje sa ovakvim genom i naprave potomstvo, VELIKI JE RIZIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track