OPA! OVAKO SE USRED ZAGREBA ORI SRPSKA PESMA: Grme Zaharova Ivanova korita koja su proslavila pokojnu Merimu, okupili se pa tapšu!
Foto: Instagram Printscreen/017_dn

pogledajte snimak

OPA! OVAKO SE USRED ZAGREBA ORI SRPSKA PESMA: Grme Zaharova Ivanova korita koja su proslavila pokojnu Merimu, okupili se pa tapšu!

Društvo -

ZAGREB - Da dobra pesma nema granica, pokazuje i snimak iz Zagreba usred kog se pevaju Ivanova korita, čuvena pesma srpskog kompozitora i tekstopisca Milutina Popovića Zahara, koja su proslavila pokojnu Merimu Njegomir.

Zagreb, Ivanova korita
foto: Instagram Printscreen/017_dn

"Bol boluje lepa Anka...", glase stihovi dobro poznatog hita koji se ovog puta zaorio Zagrebom. Gospođa ga je zdušno otpevala uz pratnju a narodu koji se okupio oko nje uz poziv "Hajmo, ručice gore" nije trebalo mnogo da se razgali i počne da plješće u ritmu muzike...

Atmosferu je podigla Indira Levak, pevačica čuvene Kolonije, a pesma se orila u prilogu uživo u okviru jutarnjeg TV programa.

Merima je 2001. godine snimila pesmu "Ivanova korita", koja je za kratko vreme postala veliki hit, i vremenom postala klasik. Autor pesme, Milutin Popović Zahar, naš istaknuti kompozitor i tekstopisac, govorio je za medije o nastanku pesme i inspiraciji za nju.

Zagreb, Ivanova korita
foto: Instagram Printscreen/017_dn

- Mnogo sam slušao o "Ivanovim koritima", koja se nalaze u podnožju Cetinja, tako da sam ovu kompoziciju dugo nosio u srcu. Moj otac je rođen u tom kraju i govorio mi je da je ta voda mnogo lekovita, čak je majku za 50. godinu braka tamo odveo. Ja nikad nisam bio, jer kažu da se ne ide bez voljenih osoba. Pa, ako se ponovo oženim, neću propustiti priliku da odem i da probam tu lekovitu vodu, o kojoj je govorio i sam Njegoš - rekao je jednom prilikom Zahar.

Zahvaljujući izvanrednom izvođenju Merime Njegomir, čuvena pesma postala je vanvremenski hit.

Kurir.rs/Instagram 017_nd

Bonus video:

02:17

Aleksandra Prijović - Zagreb

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track