STIŽU NAM LEDENI DANI! Božić donosi preokret, a u ova dva živa neće preći NULU! Pogledajte temperature po danima! (FOTO)
Foto: Beta/Dragan Karadarević

istočnu i severoistočnu Evropu očekuje sibirska hladnoća

STIŽU NAM LEDENI DANI! Božić donosi preokret, a u ova dva živa neće preći NULU! Pogledajte temperature po danima! (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Zima polako ali sigurno kuca na vrata, te nam od 8. januara dolazi zahlađenje koje nas uvodi u hladnije vreme, govori meteorolog Anđelko Savić.

– Na snimku je kretanje vazdušnih masa iznad Evrope tokom narednih 10 dana. Kod nas umereno zahlađenje, dok istočnu i severoistočnu Evropu očekuje sibirska hladnoća.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kako kaže Savić, do subote - danas, očekuje nas prolećno vreme sa temperaturom vazduha do 17°C.

U Srbiji danas umereno oblačno, toplo i vetrovito vreme

U Srbiji se danas očekuje umereno oblačno vreme, toplo i vetrovito, ponegde sa kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren i jak vetar koji će na jugu Banata olujni, južni i jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od dva stepena do 11, a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni, u Negotinskoj krajini oko 10 stepeni.

U Beogradu se danas očekuje umereno oblačno, toplo, suvo i vetrovito vreme. Duvaće vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od osam stepeni do 11, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Božić donosi zahlađenje u početku sa kišom, a uveče će kiša preći u sneg, čisto onako da se nizine simbolično zabele s par centimetara do desetak, na planinama više. Sneg prestaje u utorak, a zatim sledi nekoliko ledenih dana, sa temperaturom vazduha ispod 0°C – poručio je Anđelko.

Kurir.rs/Novosti/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track