SVE SE ČINI DA SE SPASI 130 GRLA KONJA I KRAVA ZAROBLJENIH NA ADI: Sektor za vanredne situacije doneo hranu preko nadošlog Dunava
Foto: MUP

sektor za vanredne situacije

SVE SE ČINI DA SE SPASI 130 GRLA KONJA I KRAVA ZAROBLJENIH NA ADI: Sektor za vanredne situacije doneo hranu preko nadošlog Dunava

Društvo -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, odneli su hranu životinjama zarobljenim na Krčedinskoj adi.

Stigla hrana za zarobljene konje
Stigla hrana za zarobljene konjefoto: MUP

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.

Prebacivanje hrane
Prebacivanje hranefoto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa vlasnikom, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviće da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

Podsetimo, konji i krave su ostali zarobljeni na Krčedinskoj adi u trenucima kada je Dunav iznenada nadošao i opkolio ih.

Gladna stoka
Gladna stokafoto: MUP

Krčedinska ada je jedno od najvećih prirodnih dunavskih ostrva, koje je nastalo pomeranjem toka Dunava na jug, kada je presekao sopstveni meandar i formirao ostrvo.

1 / 3 Foto: MUP

Ada se proteže preko puta Krčedina, sela u Sremu, u opštini Indija. Sa južne strane ade je glavni tok Dunava a sa severa je stari tok koji se naziva Dunavac. Površina Krčedinske ade je 8,8 kvadratnih kilometara, a njen suvi deo varira u zavisnosti od visine vodostaja Dunava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track