DIREKTOR DZ LESKOVAC DANAS ODLUČUJE!: Kazna za radnicu Hitne koja je psovala unuke preminule bake?! Ovo je rekla rođacima! ŠOK!
Foto: Damir Dervišagić

odluka

DIREKTOR DZ LESKOVAC DANAS ODLUČUJE!: Kazna za radnicu Hitne koja je psovala unuke preminule bake?! Ovo je rekla rođacima! ŠOK!

Društvo -

Stana Zdravković (82) umrla je 10. januara nakon što su, kako tvrdi njena porodica, u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Leskovac, nekoliko dana pre toga, odbili da joj ukažu pomoć, dok su bakinog zeta, supruga njene unuke, psovali i vređali kad ih je zvao.

Slaviša Božić, direktor DZ Leskovac, najavio je da će danas i zvanično saopštiti da li će zdravstvena radnica koja je s bakinim najbližim razgovarala preko telefona biti kažnjena ili ne.

Božić, kako prenosi N1, nije želeo da stane pred kamere, ali je saopštio da o ovom slučaju razmatra "stručni savet" koji će odlučiti da li će i kako zaposlena biti sankcionisana.

Podsetimo, vest da su zaposleni u Hitnoj pomoći vređali i psovali Miloša Živkovića, muža Stanine unuke Marine, kad ih je pozvao da joj ukažu pomoć uznemirila je javnost.

- Kulminacija se desila po podne, kad sam, nakon dolaska kućne nege, koja je samo pred vratima ostavila zavoje za njeno previjanje, pozvao Službu hitne pomoći jer je baka bila u nekom stanju šoka i nesvesti. Tamo mi nisu ni dozvolili da kažem o čemu se radi, već su me izvređali - ispričao je tada za portal Rešetka Miloš.

On je dostavio i snimak telefonskog razgovora na kom se čuje sledeće: - Imamo baku koja ima nizak pritisak, koja je nepokretna i ne može da se kreće - rekao je Hitnoj, na šta je zaposlena uputila neočekivano drzak odgovor: "Pa?!"

- Kako pa?! Znači, vi ne pružate prvu pomoć? - insistirao je Živković, na šta mu je odgovorila:

Leskovac
foto: Kurir/M.S.

- Pa vi ste dobili, je l' bilo kućno lečenje? Bilo. Danas. I šta sad mi da radimo? Ja vas, ljudi, uopšte ne razumem, bre! - rekla je zaposlena, na šta je bakin zet upitao:

- Samo da vas pitam, kojoj inspekciji pripadate?

Na to je dobio odgovor koji nije mogao ni da zamisli:

- More, bre, nosi se! Je*o te... - kazala je i spustila slušalicu.

Članovi porodice baka Stane, kako prenosi Rešetka, najavili su podnošenje krivične prijave protiv nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog zanemarivanja pacijenta koji je na kraju preminuo.

(Kurir.rs/rešetka.rs)

Bonus video:

01:04

KAKVE KAZNE OČEKUJU OCA I SINA ZBOG KIDNAPOVANJA U ZEMUNU? Advokat: Ako su pretili batinama onda do 12 godina! Od OVOGA sve zavisi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track