MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA O SRPSKOJ DECI KOJA PROLAZE KROZ PAKAO U FRANCUSKOJ: Poslali jaku poruku đacima i roditeljima!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

problemi u zimskom kampu

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA O SRPSKOJ DECI KOJA PROLAZE KROZ PAKAO U FRANCUSKOJ: Poslali jaku poruku đacima i roditeljima!

Društvo -

Ministarstvo spoljnih poslova u saradnji sa Ambasadom Srbije u Parizu prati slučaj koji se odnosi na učenike osnovnih i srednjih škola iz Beograda koji se nalaze na zimovanju u Francuskoj, odnosno Švajcarskoj Konfederaciji.

Oko 40 dece iz osnovnih škola "Vladislav Ribnikar" i "Radomir Putnik" i nekoliko gumnazijalaca nedavno su u organizaciji privrednog društva "Mondo linguea" iz Niša otišli u Francusku na sedmodnevni zimski jezički kamp koji su platili 990 evra, ali ih je u selu Žeks (Gex), nedaleko od granice sa Švajcarskom, sačekao jeziv smeštaj u barakama sa prljavim sobama, bajatim obrocima, a na sve to autobuski prevoz od smeštaja do skijališta i časova francuskog im kasni po dva sata te se čekajući ga deca smrzavaju napolju!

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Ovim povodom Kurir je kontaktirao Ministarstvo spoljnih poslova odakle nam je saopšteno da naša Ambasada u Parizu preduzima sve mere u skladu sa svojim nadležnostima.

Ministarstvo spoljnih poslova
foto: Dragan Kadić

- Ministarstvo spoljnih poslova, u neposrednoj saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Parizu, sa velikom pažnjom prati slučaj koji se odnosi na učenike osnovnih i srednjih škola iz Beograda, koji se trenutno nalaze na zimovanju u Republici Francuskoj, odnosno u Švajcarskoj Konfederaciji. Ambasada Republike Srbije u Parizu preduzima potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima i u kontaktu je sa sa svim relevantnim subjektima u vezi sa predmetnim slučajem. Istovremeno, nadležni u Ministarstvu spoljnih poslova u stalnom su kontaktu kako sa roditeljima dece, tako i sa nastavnicom koja je sa njima - navode iz ministarstva i dodaju:

- Ministarstvo će, u koordinaciji sa Ambasadom Republike Srbije u Parizu, nastaviti da aktivno prati slučaj i preduzima sve aktivnosti iz domena svojih nadležnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track