UŽAS U ŠKOLI U SUBOTICI Učenik pretio da će pobiti ceo razred i nastavnike! Roditelji za Kurir: Moje dete je žrtva tog dečaka...
Foto: screenshot

sazvan hitan roditeljski

UŽAS U ŠKOLI U SUBOTICI Učenik pretio da će pobiti ceo razred i nastavnike! Roditelji za Kurir: Moje dete je žrtva tog dečaka...

Društvo -

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici tokom prošle sedmice pretio da će pobiti ceo razred, razrednog starešinu i nastavnicu hemije, tvrde zabrinuti roditelji učenika, a rukuvodsvo je obavešteno o svemu.

Majka jednog deteta tvrdi za Kurir da je u petak zbog toga sazvan roditeljski sastanak.

- Osamnaestoro učenika je potvrdilo da je čulo pretnje. Svi smo zabrinuti i zahtevamo od škole da nađe rešenje jer ovo nisu navodne pretnje kako su oni kazali. Želimo da nam deca budu sigurna. Verujem tim učenicima jer je moje dete žrtva tog dečaka od petog razreda. Nastavnica hemije je zbog straha držala čas u zaključanoj učionici - navodi uznemirena majka.

Iz Policijske uprave Subotica Kuriru je rečeno da su dobili prijavu.

- O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Pozvali smo i ditektorku škole Kristinu Antal Dinčić, ali nam je administartivni radnik, koji nije želeo da se predstavi, rekao da ona trenutno nije u školi i da će se oglasiti popodne.

učionica
foto: Shutterstock

Majka sa kojim smo razgovarali tvrdi da nije bilo povratne reakcije nadležnih na njihove pritužbe na ponašanje problematičnog đaka.

- U petom razredu napao je na hodniku devojčicu, a moj sin je pokušao verbalno da je odbrani. Međutim, on se zaleteo i zapretio da će moje dete posle škole izbosti nožem. Slučaj smo prijavili i školi i policiji. Zbog straha smo zahtevali da sina prebacimo u drugo odeljenje, ali nam je rečeno da to nije moguće. Došao je period korone kada se deca nisu viđala, a onda se u sedmom razredu nastavljaju muke. Na malom odmoru iz čista mira nasrnuo je na moje dete uz pretnje i psovke. Dečaci su reagovali, dežurni nastavnik nije ni video šta se dešava, a kad se moje dete približilo stepenicama problematični učenik je iscenirao da će ga gurnuti, a onda skinuo ranac i gađao ga. Srećom, promašio je.

Zahtevala je da dete pretresaju na ulazu u školu.

- Jednom prilikom je doneo dezodorans i upaljač i pretio deci da će ih spali. Rečeno mi je da ne mogu da pretresaju dete, ali su obećali da će tražiti od njega da otvori ranac i da će mu biti dodeljena stručna pratnja. Nakon toga u prisustvu razrednog starešine, dečaka i njegove majke obavili smo razgovor i došlo je do nekog pomirenja jer mu se moje dete, pod pritiskom, izvinilo što ga je navodno ignorisalo. Na početku osmog razreda u Vajber grupi gde se deca dogovaraju gde će i kada igrati fudbal stigla je jednom poruka od njega sa fotografijom noža uz pretnju da će ih pobiti. Taj skrinšot poslala samrazrednom starešini koji je sve uradio što je u njegovoj moći.

Bonus video:

00:23

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja