LEDENO JUTRO, U OVOM GRADU IZMERENO -13! RHMZ najavio temperaturni šok ali i PADAVINE: Upaljen meteo alarm u celoj Srbiji
Foto: Petar Aleksić

LEDENO JUTRO, U OVOM GRADU IZMERENO -13! RHMZ najavio temperaturni šok ali i PADAVINE: Upaljen meteo alarm u celoj Srbiji

Društvo -

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano vreme, dok se posle podne očekuje naoblačenje, ali će ostati suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru se očekuje slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama kao i u nižim predelima ponegde magla. Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar, uveče na istoku u pojačanju, severozapadni. Najniža temperatura biće od minus 13 do minus dva, a najviša od pet do devet stepeni.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će nakon jutarnjeg mraza biti pretežno sunčano tokom dana. Uveče umereno naoblačenje, ali će se zadržati suvo vreme. Najniža temperatura biće od minus šest do minus dva, a najviša oko sedam stepeni.

Srbija u minusu

Prema merenjima RHMZ jutros u šest sati cela Srbija je bila u minusu, a najhladnije je bilo u Sjenici gde je izmereno minus 13, dok je u Dimitrovgradu bilo 10 stepeni ispod nule.

U Zaječaru je izmereno -9, u Požegi i Kuršumliji -8, a u Neogtinu, Leskovcu i Vranju bilo je -7.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Prognoza za prvu dekadu februara

Slab i umeren jutarnji mraz intenziteta u većem delu Srbije od -9 do -1 °S očekuje se još danas i sutra ujutro, a zatim će doći do porasta jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura. Po kotlinama i dolinama reka, kao i lokalno u nižim predelima kratkotrajna magla.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U prvoj dekadi februara natprosečno toplo, a kratkotrajne padavine očekuju se najpre u četvrtak uveče (1. februar) na severu Srbije, u toku noći i u petak (2. februar) ponegde i u ostalim krajevima (uz malo snega u planinskim predelima). Za vikend suvo, a kratkotrajna kiša ponovo će padati u ponedelјak samo na severoistoku zemlјe.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm zbog niske temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može bizi potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

03:23

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track