RASPUST OD PONEDELJKA? Na udaru virusa veliki broj đaka i profesora
Foto: Marina Lopičić

RASPUST OD PONEDELJKA? Na udaru virusa veliki broj đaka i profesora

Društvo -

Posle tri nedelje od početka drugog polugodišta, osnovci i srednjoškolci bi, zbog velikog broja đaka i profesora obolelih od respiratrornih infekcija i gripa, mogli biti na neplaniranom mini odmoru od 12. do 16. februara. U klupe bi se vratili od 19. februara.

Direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili su jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to Sretenjski raspust bude cele sledeće, koliko je učenika i zaposlenih na bolovanju, kao i predlog za nadoknadu nastave, saznaju "Novosti".

Tokom prošle nedelje broj obolelih od akutnih respiratornih infekcija u prestonici je povećan za skoro 4.000. "Na udaru" su deca školskog uzrsta i radno sposobno stanovništvo. Virus je desetkovao kolektive, pa tako ima škola u kojima je i po 12 zaposlenih na bolovanju, dok sa nastave odsustvuje i po desetak đaka u jednom odeljenju. U takvim uslovima je vrlo teško organizovati normalnu nastavu, jer je gotovo nemoguće naći zamenu za profesore za kraći vremenski period.

Slična situacija se dogodila pre dve gdoine, kada su đaci imali zimski raspust iz dva dela u januaru i februaru. Drugi deo je produžen dva dana posle Sretenja zbog loše epidemiološke situacije.

Školskim kalendarom je već planirano da su 15. i 16. februar neradni dani, pa bi sad raspust počeo od ponedeljka.

Ministarstvu prosvete se još nije oglasilo povodom ove teme.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track