"KURTI JE ODUŠEVLJEN PONAŠANJEM TAJKUNSKE OPOZICIJE" Vladimir Orlić: Priština likuje nad našom sramotom i Đilasovim psovkama
Foto: Kurir televizija, Kurir

kurir tv

"KURTI JE ODUŠEVLJEN PONAŠANJEM TAJKUNSKE OPOZICIJE" Vladimir Orlić: Priština likuje nad našom sramotom i Đilasovim psovkama

Politika -

Svako ko je juče gledao konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, bilo kog političkog stava bio, morao je da posle svega oseća, barem, neprijatnost.

Jer ako je ovo početak, šta nas još čeka u narednom periodu, da li postoji šansa da se nekada u vezi sa nečim usaglasimo, makar oko minimuma dostojanstva.

Vladimir Orlić
foto: Kurir TV

Jer, izraz budimo parlamentarni podrazumeva sve osim onoga što se desilo u narodnoj Skupštini. Gost emisije Puls Srbije na Kurir TV ovim povodom bio je Sa nama je nekadašnji predsednik parlamenta, potpredsednik SNS, dr Vladimir Orlić.

- Vrlo biranim rečima ste opisali slike koje je videla cela Srbija. Da kažemo potpuno jasno. Videli ste potpuni kontrast dve Srbije. Većinsku, ozbiljnu koja predatvlja listu Aleksandar Vuić, Srbija ne sme da stane. Tu su i neke poslaničke grupe koje će podržati tu politiku. A onda kao suštu suprotnost videli ste sve što je suprotno zastavi, grbu, himni, Skupštini u vidu agresivne manjine - rekao je Orlić.

02:21

VIDELI STE OZBILJNU SRBIJU I ONU DRUGU POD ĐILASOVOM ŠAPOM Vladimir Orlić: Nisu uspeli da ostvare pretnje, bitne su im SAMO PARE

Precizirao je i na koje poslanike misli.

- To su partije bivšeg režoma pod šapom tajkuna Dragana Đilasa, tako i njemu verne desničare. Svim silama su se trudili da upropaste poseban dan. Vrištanje, pištanje, pod nalepnicama da su protiv nasilja, a sporovodili su ga samo oni. Sve što su pričali da će postići, nisu. Pretili su da će da spreče konstituisanje Narodne skupštine, svi su znali da pričaju gluposti i lažu. U stvari su došli, uzeli pare za poslanike i pokazali šta misle o državi - smatra Orlić.

Kakva slika se šalje našoj javnosti i onoj u regionu?

Vladimir Orlić
foto: Kurir TV

- Saglasan sam da je ovo nedopustivo. Zanimljivo šta će reći oni koji su za njih glasali. Valjda su ih poslali da se bave politikom, a ne da izigravaju klovnove. Da Dragan Đilas psujem majku Stojanu Radenoviću koji je za ponos Srbije. Ovo je slika koja je izašla juče u prištinskoj Gazeti. Oduševljen Aljbin Kurti ponašanjem tajkunske liste i njihovih desničara. Naravno, oni koji Srbiji misle sve najgore mogu da se tako nečemu obraduju. Je l' ste namerno hteli da obradujete Kurtija i srbomrsce u Evropskom parlamentu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:02

KAŽU DA SU LISTA PROTIV NASILJA, A ĐILAS PSUJE POSLANIKE Dejan Bulatović: Bilo me je sramota što sam s takvima u Skupštini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track