ZA NJEGOV PRVI KORAK Četvorogodišnjem Srđanu iz Kuzmina za lečenje potrebno 22.000 evra - vremena ima, ali je NAŠA POMOĆ ključna
Foto: Privatna Arhiva

ZA NJEGOV PRVI KORAK Četvorogodišnjem Srđanu iz Kuzmina za lečenje potrebno 22.000 evra - vremena ima, ali je NAŠA POMOĆ ključna

Društvo -

U Kuzminu, selu u blizini Sremske Mitrovice živi hrabri mali borac Srđan Jovanović, koji će uskoro proslaviti svoj peti rođendan.

Međutim, za razliku od većine petogodišnjaka, Srđan se bori sa zdravstvenim izazovima koji zahtevaju hitnu intervenciju i podršku celokupne zajednice.

Srđan Jovanović je prevremeno rođena beba, suočena sa ozbiljnim komplikacijama od samog početka svog života. Nažalost, sudbina mu nije bila naklonjena ni nakon što je izborio svoj prvi dah. Rođen sa krvarenjem na mozgu, ocenjenog kao 3. stepen, lekari su morali da mu ugrade VP šant kako bi ublažili pritisak na mozak.

Kao da to nije bilo dovoljno teško, godinu dana kasnije, Srđan je ponovno završio na operacionom stolu, ovoga puta zbog dve ciste na mozgu koje su bile pred pucanjem. Od tada, njegova borba za svaki dan postala je neizbežna rutina koju vodi sa neverovatnom hrabrošću i upornošću.

Srđan Jovanović, Sremska Mitrovica, bolest, apel, pomoć, humanost
foto: Privatna Arhiva

Danas, Srđan se suočava sa izazovima cerebralne paralize i epilepsije, što zahteva kontinuiranu terapiju i tretmane. Da bi imao šansu za prohodavanje i kvalitetniji život, neophodna su mu dodatna sredstva za matične ćelije, fizikalne terapije, operacije kako u zemlji, tako i u inostranstvu, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, putne troškove i troškove lekova.

Srđanovi roditelji, uprkos svim nedaćama, ne gube nadu i hrabro se suočavaju sa izazovima koje im život postavlja pred noge. Njihova odlučnost i ljubav prema svom sinu inspiracija su celoj zajednici koja se okuplja oko njih, pružajući podršku i pomoć koliko god je to moguće.

Srđan Jovanović, Sremska Mitrovica, bolest, apel, pomoć, humanost
foto: Privatna Arhiva

Uprkos teškim vremenima, Srđanov osmeh i njegova snaga podsećaju nas da u najdubljim tamnim trenucima možemo pronaći svetlost. Sada, više nego ikad pre, Srđanu je potrebna naša podrška. Rok za prikupljanje neophodnih 5.000 evra za njegovo lečenje je 15. februar, a svaki doprinos, ma kako mali, značiće mu ogromno.

Za sve one koji žele da pomognu Srđanu Jovanoviću, donacije se mogu uputiti na sledeći račun:

Neka Srđanova priča bude podsetnik na snagu ljubavi, vere i zajedništva koji nas mogu podići i nositi kroz najteže životne izazove.

Bonus video:

03:58

BLIZNJAKINJE PETRA I VERA NE PRIČAJU I NE HODAJU! Tetka pravi humanitarnu žurku u Novom Sadu: Lečenje košta, ne znamo dijagnozu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja