GRUBA ZLOUPOTREBA IDENTITETA DR MILOVANA BOJIĆA: Institut "Dedinje" nejoštrije negirao pojavu na reklami za preparat!
Foto: Printscreen/Video Plus

GRUBA ZLOUPOTREBA IDENTITETA DR MILOVANA BOJIĆA: Institut "Dedinje" nejoštrije negirao pojavu na reklami za preparat!

Društvo -

Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje večeras je demantovao lažne internet oglase u kojima se grubo zloupotrebljava identitet Milovana Bojića.

"Nedavno se pojavila neistinita vest u kojoj direktor Instituta za kardiovaksularne bolesti ,,Dedinje“ prof. dr Milovan Bojić reklamira lek za potenciju. Ovim putem želimo da demantujemo te tvrdnje i istaknemo da prof. Bojić nema nikakve veze sa takvom vrstom promocije. Prof. Bojić i naša ustanova strogo poštuju etičke standarde i zakonske propise u medicini, te je prikazivanjem slike (kao jedinog istinitog u objavi) i izmišljenog intervjua, grubo zloupotrebljeno njegovo ime.

Na internetu se pojavio oglas i reklama lažnog sadržaja kojim prof. dr Milovan Bojić ( u izmišljenom intervjuu po profesiji urolog) preporučuje izvestan preparat pod nazivom ,,TestoY“ koji se, navadno, može kupiti u apotekama kao izuzetno efikasan.

Milovan Bojić
foto: Printscreen

N.N. lica su, kao i mnogo puta do sada, zloupotrebila delo prof. Bojića u nameri da ljude varanjem ubeđuju u delotvornost pomenutog preparata kako bi poboljšali svoje zdravlje, a oni na tome profitirali.

Ovo neetičko korišćenje imena prof. Bojića u lažnom promovisanju preparata za potenciju, predstavlja ozbiljno kršenje medicinskih standarda i dovodi u pitanje poverenje pacijenata, ugrožavajući profesionalni integritet i struku.

Profesor Bojić kategorično ističe da se radi o sadržaju koji nije istinit i u potpunosti se ograđuje od ovakvih obmanjujućih postupanja i načina lečenja neispitanim preparatima sumnjivog porekla.

Prof. Dr Milovan Bojić će u najkraćem roku preduzeti sve moguće mere da se lica koja su zloupotrebila njegovo ime, strogo kazne, te će radi zaštite od ovakvog kriminalnog ponašanja kojima su ugroženi njegov identitet, ime i reputacija, pokrenuti postupak pred Odeljenjem za borbu protiv visokotehnolokog kriminala Višeg tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštrnju Instituta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:25

IDENTITET MOŽE DA SE UKRADE, ALI NE I DA SE SAKRIJE KARAKTER! Lažna sestra ne uspeva da zauzda svoju ćud, SVI POSTAJU SUMNJIČAVI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track