"MENI DELUJE DA SU ONI OVO UNAPRED PLANSKI SMISLILI" Bivši policajac o trovanju: Prošle godine nas je ŠOKIRAO jedan 13-godišnjak
Foto: Printscreen/Instaram

kurir tv

"MENI DELUJE DA SU ONI OVO UNAPRED PLANSKI SMISLILI" Bivši policajac o trovanju: Prošle godine nas je ŠOKIRAO jedan 13-godišnjak

Društvo -

Dok čekamo rezultate istrage slučaja gde su deca uzrasta 12 do 15 godina, njih 26, imalo čak 2.8 promila alkohola, javnost se pita da li je teži zdravstveni ili krivični aspekt.

Klub se zasad ogradio od ovog slučaja, kažu iznajmili su prostor za proslavu. Da li to tako funkcioniše, da li niko iz kluba nije kontrolisao koje piće ulazi u lokal?

Siner, klub, klub Siner
foto: ATAImages/ Antonio Ahel, printscreen

Naravno i u ovoj priči dolazimo do roditelja - gde su oni bili u ovoj situaciji? Na sreću nije se završilo kobno, ali moglo je

A kakve kazne se očekuju sa odgovorne, otkrio je gost jutarnjeg programa Kurira Blažo Marković, bivši policajac i predsednik pokreta „Novi ljudi - nova snaga Srbije“.

- Bitno da su nam deca živa, dakle nije toliki šok. Mi smo prošle godine doživljavali šokove sa decom od trinaest godina, pa da se ne sećamo na to. Ali, ovo jeste vrsta šoka. Svi se mi sećamo prvog pijanstva, ali meni deluje da su oni ovo unapred planski smislili, nisu razmišljali o posledicama, da je neko mogao da umre od toliko alkohola - zaočeo je Marković.

02:44

VLASNIK NIJE SMEO DA PUSTI 13-GODIŠNJAKE U KLUB! Blažo Marković analizira: Tužilac kreće sa radom, odgovornost PALA NA NJIH?!

Potom je detaljni pričao o odgovornosti:

- U ovom, ali i drugim slučajevima maloletnika, mogu reći da je zakazalo naše društvo i osnovna ćelija porodica. Ako uništite tu jednu ćeliju, ceo organizam će nestati. I u ovom slučaju, biće okrivljeni vlasnici lokala, treba da se vidi u zakonu da li je on smeo da iznajmi prostor deci od 13 godina. Verovatno je došao roditelj koji je dobar sa tim vlasnikom, nije mogao olako dati trinaestogodišnjaku. U Srbiji nam je tradicija da volimo našu decu. Odgovornost je na onome ko je iznajmio prostor, s obzirom da nije bilo pisanog traga, ugovora. Savetujem tog vlasnika da mora sa roditeljima da se napravi ugovor. Tako će vlasnik da skine sa sebe, a da prebaci na roditelja odgovornost. Ustvari, kolektivno će reći da su bili krivi, mi volimo da se pokažemo solidarni, sada će svi roditelji biti krivi. Tužilac će krenuti da radi svoj posao, predaće sudiji, sudija će reći da je prvi put. Policija mora da uradi deo svog posla u tišini. Verujem da će vlasnik i roditelji biti krivi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:17

UHAPŠENE 4 OSOBE ZBOG PREBIJANJA 45-GODIŠNJEG VOZAČA AUTOBUSA! Alkohol glavni uzrok nasilničnog ponašanja i incidenata?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja