GLEDAJTE samo na DOX TV-u: Aleksej Navaljni: Borba za pravdu po cenu sopstvenog života
Foto: Promo

GLEDAJTE samo na DOX TV-u: Aleksej Navaljni: Borba za pravdu po cenu sopstvenog života

Društvo -

Vest koja je danas potresla svet iznenadna je smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji je bio simbol borbe za demokratiju i vladavinu prava.

O onome što se dogodilo Navalniju pisaće se danima, baš kao i u avgustu 2020. svet je šokiran. Tada se Navaljni iznenada razboleo na letu za Moskvu. Avion je odmah preusmeren, a Navalni je onesvešćen odveden u bolnicu. Ono što je kasnije otkriveno duboko je potreslo međunarodnu zajednicu, on je otrovan nervnim agensom. Ali kulminacija priče dolazi kada jedan od potencijalnih ubica prizna način na koji je Navalni otrovan – preko njegovog donjeg veša. Ova stara škola špijunaže razotkriva ne samo izdaju, već i nesmotrenost onih koji su umešani u pokušaj eliminacije Alekseja Navaljnija.

Aleksej Navaljni
foto: Promo

Pitanje koje ostaje u vazduhu i posle Navalnijeve smrti jeste zašto je on bio tolika pretnja.

Na kraju, nedostaju odgovori o tome kako će ova borba za pravdu uticati na budućnost Rusije i ostatka sveta. Hoće li hrabrost i odlučnost pojedinca koji je žrtvovao sopstveni život pobediti moć i misteriju državnih aktera?

Borba naizgled običnog čoveka protiv nepravde ne samo da razotkriva mračnu stranu politike i špijunaže, već postavlja fundamentalna pitanja o slobodi, pravdi i ceni hrabrosti u savremenom svetu. Dokumentarni film koji zaranja duboko u svet međunarodne špijunaže i otkriva do sada nepoznate tajne o ovom neustrašivom čoveku - čije će nasleđe inspirisati mnoge, „Navaljni“ pogledajte večeras od 21:50 na DOX TV-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track