ALEKSANDRI DINIĆ U ISTANBULU ODSTRANJEN DEO TUMORA: Pomozimo joj da nastavi borbu za život!
Foto: Kurir/D.Š.

ALEKSANDRI DINIĆ U ISTANBULU ODSTRANJEN DEO TUMORA: Pomozimo joj da nastavi borbu za život!

Društvo -

Aleksandra Dinić (29) je hrabra žena koja već godinama vodi bitku protiv tumora. Nakon nedavne operacije u Istanbulu, nadamo se da će konačno dobiti šansu za svetliju budućnost.

Prvi simptomi bolesti javili su se u jesen 2020. godine, a prva intervencija desila se u junu 2022. godine. Njena sestra, Nataša, saopštava da je situacija izuzetno teška, bez ikakvog uljepšavanja stvarnosti. Nakon otvaranja glave, uzet je uzorak tumora i otkriveno je da boluje od glioma, agresivnog tumora, koji predstavlja izazov za lečenje.

Sestra Nataša je svedok Aleksandrine borbe.

"U bolnicu u Istanbulu stigla je u vrlo teškom stanju, operacija je pomerena, a ovog puta lekari su zabeležili uspeh. Odstranjen je deo tumora i sada očekujemo plan daljih terapija. Lekari u Turskoj su vrlo zadovoljni s obzirom na to da je došla u polukomi“, kaže Nataša.

Aleksandra Dinić
foto: Kurir/D.Š.

Aleksandra se sada suočava s izazovima oporavka. Ona je nesposobna za kretanje i ne može koristiti levu stranu tela.

"Bila je ovo teška operacija. Malo je dezorijentisana i kratkoročna memorija joj još uvek ne radi. Ne može da ustane, ne može bilo šta samostalno da uradi“, navodi Nataša.

Porodica ne gubi nadu, ali se suočava s teškoćama.

"Aleksandra je već demantovala sve prognoze. Čvrsto verujem da će njen, naš i trud svih oko nas biti nagrađen samo ako istrajemo do kraja. Mama i ja smo sve vreme uz nju, dosta iscrpljene. Nažalost, ne možemo samo da budemo skoncentrisane na nju, nego imamo i tu veliku brigu da li ćemo imati dovoljno novca za dalje terapije“, kaže Nataša.

Aleksandra Dinić
foto: Kurir/D.Š.

Aleksandra se nada inovativnim terapijama iz Izraela, koje će se ubrizgavati u preostali deo tumora kroz cevčicu instaliranu prilikom operacije.

"Troškovi lečenja su veoma visoki, uzdamo se u to da će nam humani ljudi pomoći“, apeluje Nataša.

Ovo je poziv svim ljudima dobre volje da se pridruže u borbi Aleksandre Dinić za novu šansu u životu. Svaka donacija je korak bliže njenoj borbi za ozdravljenje.

Aleksandra Dinić
foto: Kurir/D.Š.

„Izuzetno smo zahvalni svima koji su podržali našu borbu do sada. Nažalost, moramo obavestiti javnost da je naša fondacija trenutno u situaciji gde raspolažemo samo sa 10.000 evra. Ovaj iznos će biti dovoljan da pokrijemo preostale bolničke troškove i omogućimo povratak kući nakon sprovedene trenutne terapije. Međutim, s obzirom na finansijska ograničenja, nakon desetak dana moramo se vratiti kući dok ne prikupimo dovoljno sredstava za narednu terapiju. Apelujemo na sve ljude dobre volje da nastave podržavati našu borbu kako bismo mogli nastaviti lečenje i pružiti Aleksandri šansu za ozdravljenje. Svaka donacija je od velike važnosti i značiće nam u nastavku ove bitke”, dodala je Nataša.

Svi oni koji mogu i žele da pomognu AleksandriDinić to mogu učiniti preko Fondacije „Budi human“, slanjem SMS-a 1360 na broj 3030, cena poruke je 200 dinara ili uplatama:

na dinarski račun:

160-6000001468223-53

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468323-44

IBAN:

RS35160600000146832344

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track