POTEZ SRPSKOG DOMAĆINA GRKA OSTAVIO BEZ TEKSTA Svima preneo šta je doživeo: Toga kod nas nema
Foto: Printscreen/RTS, Shutterstock

POTEZ SRPSKOG DOMAĆINA GRKA OSTAVIO BEZ TEKSTA Svima preneo šta je doživeo: Toga kod nas nema

Beograd -

Grčki bloger, Antonis Leivadiotis iz Soluna, godinama unazad putuje kroz Srbiju i svoje impresije i iskustva deli sa više od 250.000 pratilaca na društvenim mrežama. Srbiju je prvi put posetio pre dve godine, a trenutno boravi u Beogradu.

Za Jutarnji program na RTS-u otkrio je šta mu se najviše dopada, kojoj hrani ne može da odoli, po čemu se Srbija i Grčka razlikuju i kako je izgledao gest jednog domaćina koji ga je oduševio.

"Posetio sam razna mesta u Srbiji, ali moja omiljena mesta su, kada je reč o banjama, Sokobanja i Vrnjačka Banja. Rekao bih da je Sjenica skriveni dijamant zato što mislim da je jako dobra destinacija za agroturizam i poljoprivredu", rekao je grčki bloger i otkrio šta mu se najviše dopada:

"Gastronomija je sjajna u Srbiji. Moje omiljeno jelo je Karađorđeva šnicla, a potom i ajvar, pogača, kajmak, u kombinaciji sa čašicom dobre rakije ili vina. Uvek pozivam Grke da dođu i posete Srbiju. Sada je to lakše jer imamo društvene mreže. Ljudi kojima preporučim Srbiju i koji je posete, uvek kažu da je ovo najlepša zemlja u regionu i verujem da mi uvek govore istinu", rekao je Antonis Leivadiotis.

Kada su u pitanju sličnosti i razlike između Srbije i Grčke, Antonis kaže da je samo jedna stvar potpuno drugačija, a to je jezik. Gastronomija je veoma slična, kao i način života, istakao je.

"Srbija je jedinstvena zemlja. Možete da je posetite tokom cele godine, a moje mišljenje je da zaista ne postoji mesto na svetu kao što je Srbija. Dobijam mnogo pitanja od turističkih agencija iz Grčke koje žele više detalja o destinacijama u Srbiji, jer u Grčkoj znaju samo za Beograd, Novi Sad i Niš. Trudim da se im prenesem sve detalje. Moja publika su mladi koji žele da istraže i otkriju mesta, a Srbija je prioritet", rekao je Antonis i otkrio kada je ostao bez teksta.

"U Srbiji sam upoznao mnogo harizmatičnih i darežljivih ljudi. Sviđa mi se gostoprimstvo ovde, drugačije je nego u Grčkoj. Sećam se jednog čoveka koji nas je pustio u svoju kuću da bismo mogli da jedemo i to je stvarno bilo posebno za mene. Svoju dušu sam pronašao u Srbiji", rekao je Antonis Leivadiotis.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

01:23

IZA ČUVENOG SRPSKOG JELA SE KRIJE NEVEROVATNA PRIČA: Karađorđeva šnicla nastala slučajno, glavnu ulogu odigrao TITO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track