BEZ OVE NALEPNICE VOZAČI ELEKTRIČNIH VOZILA NEĆE SMETI NIKUDA! Od 5. aprila moraju da je zatraže ili će biti kažnjavani! (FOTO)
Foto: Printscreen Službeni glasnik, Shutterstock

pravilnik

BEZ OVE NALEPNICE VOZAČI ELEKTRIČNIH VOZILA NEĆE SMETI NIKUDA! Od 5. aprila moraju da je zatraže ili će biti kažnjavani! (FOTO)

Društvo -

Vozači električnih trotineta koji ne nabave nalepnicu za registraciju, neće moći da učestvuju u saobraćaju!

Električnih trotineta u Srbiji prema podacima MUP-a ima između 250 i 400 hiljada, a svi korisnici ovih vozila biće u obavezi da nabave nalepnicu do 15. juna ukoliko planiraju da učestvuju u saobraćaju.

Električni trotineti su sada na kolovozu ravnopravni učesnici u saobraćaju, poput svih drugih motornih vozila, a vožnja po trotoaru im je zabranjena.

Svi koji poseduju laka električna vozila moći će od 5. aprila da traže nalepnicu za registraciju, objavljeno je u Službenom glasniku, a prenose mediji.

Ovako izgleda registraciona nalepnica za električna vozila
Ovako izgleda registraciona nalepnica za električna vozilafoto: Printscreen Službeni glasnik

Kako se navodi u uredbi reč je o vozilima u koje spadaju i trotineti i bicikli, a samo vozila sa nalepnicom će moći da učestvuju u saobraćaju.

U pravilniku o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila objavljeno je detaljno uputstvo.

Ukoliko ne budu imali nalepnicu, biće kažnjeni.

Bonus video:

00:24

POLUDELI TROTINET DRUG PUT: Ogromnom brzinom ide ka Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja