LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA VARA PORODILJE: Priča da je skakanje po STOMAKU normalna stvar i da je zaposlena u KC Niš - iako NIJE
Foto: Profimedia

oprez

LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA VARA PORODILJE: Priča da je skakanje po STOMAKU normalna stvar i da je zaposlena u KC Niš - iako NIJE

Društvo -

Melisa O. iz Niša, koja preko svog "Kluba beba, trudnica i mama" organizuje razne konferencije, seminare i predavanja o bebama, i koja u školicama za mame objašnjava kako se povija beba i obrađuje pupak, uopšte nije patronažna sestra, nema odgovarajuću licencu i, iako je to polaznicama tvrdila, nije zaposlena u KC Niš.

Ovo tvrde korisnici društvenih mreža, koji su prethodnih dana masovno širili upozorenja.

- Melisa sebe naziva pedijatrijskom sestrom, osnivačica je raznih savetovališta za "bebe i trudnice", kao i Fonda "Neonanatus". Ipak, nije upisana kao član Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije - upozoravali su ljudi na društvenim mrežama.

lazna patronazna sestra
foto: Printskrin Tviter

- Dakle, imamo sledeću situaciju. Osoba X koja nije završila ni srednju ni medicinski fakultet drži edukacije i priprema žene za porođaj, pričajući da je epiziotomija sasvim normalna stvar, kao i skakanje po stomaku - upozorila je druga korisnica društvene mreže Iks (bivši Tviter) i dodala "molim vas, pazite koga slušate i pitate za savet".

Melisa
foto: Printscreen/Instagram

Inače, iako je polaznicama, kako navode pojedini mediji, tvrdila da je zaposlena u KC Niš, na društvenim mrežama se može videti i dopis iz KC Niš, koji je potpisao direktor te ustanove prof. dr Zoran Perišić, a iz kojeg se vidi da Melisa O. nikad nije bila zaposlena u ovoj ustanovi.

Melisa
foto: Printscreen Twitter

- Postupajući po vašem zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, obaveštavamo vas da uvidom u kadrovsku bazu podataka Univerzitetskog kliničkog centra Niš, imenovana Melisa O. nikada nije bila zaposlena, niti radno angažovana - stoji u dopisu, koji je potpisao dr Perišić, kojeg je i Kurir ovim povodom pozvao, ali za sada nismo dobili njegov komentar.

Advokat koji se uključio u priču i koji je pisao UKC Niš do objavljivanja ovog teksta nije mogao da razgovara pošto je trenutno na suđenju.

Bonus video:

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja