OTVARA SE TELEFONSKA LINIJA ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAKA: Uskoro počinje upis, po prvi put broj đaka u odeljenju ograničen na 28!
Foto: Shutterstock

Testiranje novih đaka

OTVARA SE TELEFONSKA LINIJA ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAKA: Uskoro počinje upis, po prvi put broj đaka u odeljenju ograničen na 28!

Društvo -

Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić poručio je juče roditeljima budućih đaka prvaka, povodom početka upisa u osnovne škole 1. aprila, da su rezultati testiranja realna slika spremnosti i da zbog svojih očekivanja na decu ne vrše pritisak.

Milan Pašić
foto: Shuterstock

Naglasio je da proveru intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti u školama proveravaju psiholozi i pedagozi koji su prošli posebnu obuku i da se 25. marta otvara telefonska linija za roditelje koji imaju dodatna pitanja.

Kako je objasnio, posebna komisija se bavi decom koja žele ranije da krenu u školu, kao i onima kojima je potrebno odložiti upis.

Pašić je naglasio da u školama ima mesta za sve buduće đake, a da je maksimalan broj učenika u odeljenju ograničen na 28.

Podsetimo, na osnovu prošlogodišnjih izmena zakona iz oblasti obrazovanja, novi zakonski član koji predviđa smanjivanje broja učenika u odeljenju na maksimalno 28 počeće da se primenjuje ne od 1. septembra školske 2024/25. godine.

Kurir.rs/ Politika/ Preneo: S.Đ

Bonus video:

18:32

Velika ekološka akcija! Prvaci svih osnovnih škola Srbije sade svoje prvo drvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track