DARA IZ SMOKOVCA VEĆ 18 GODINA DOLAZI MILOŠEVIĆU NA GROB! Platim bratancu 200 evra za gorivo, obavezno idemo i NA PEČENJE U ČAČAK
Foto: Guy Moberly / Alamy / Alamy / Profimedia, Kurir televizija, Marija Dejanović

kurir televizija

DARA IZ SMOKOVCA VEĆ 18 GODINA DOLAZI MILOŠEVIĆU NA GROB! Platim bratancu 200 evra za gorivo, obavezno idemo i NA PEČENJE U ČAČAK

Politika -

Nekadašnji predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević umro je na današnji dan 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala, tokom suđenja za ratne zločine na Kosovu, u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.

Prema želji porodice sahranjen je u dvorištu svoje kuće u Požarevcu, gde je kasnije postavljena i njegova bista.

Milošević je uhapšen 1. aprila 2001. zbog zloupotrebe službenog položaja, a na osnovu Uredbe Vlade Srbije izručen je Haškom tribunalu na Vidovdan 2001. godine.

01:43

DARA IZ SMOKOVCA VEĆ 18 GODINA DOLAZI MILOŠEVIĆU NA GROB! Platim bratancu 200 evra za gorivo, obavezno idemo i NA PEČENJE U ČAČAK

Podsećamo, Slobodan Milošević sahranjen je 18. marta 2006. godine u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

anketa, grob Slobodana Miloševića, Požarevac
foto: Kurir televizija

Iz ovog grada javio se novinar Kurir televizije Nikola Vujović, koji je gledaocima Pulsa Srbije otkrio kako ga pamte meštani Požarevca i ima li ljudi koji su došli da obeleže godišnjicu njegove smrti.

anketa, grob Slobodana Miloševića, Požarevac
foto: Kurir televizija

- Ovde sam zato što je 11. mart, zato što je dan kada je ubijen Slobodan Milošević u Hagu i želimo da mu odamo poštu jer bili smo prijatelji sa njim i onda, a i sada na žalost nismo uživo, ali ćemo zauvek sačuvati sećanje na njega - rekla je našem novinaru jedna od posetiteljki porodične grobnice.

- Sve što se izdešavalo od smrti, otkako je izdan i odnešen i kidnapovan u Hag, obistinilo se, smatram, da je napraviljena velika greška. Ja nisam član Socijalističke partije, ni SNS, nisam član ni sindikata, iskren da budem, ali neke stvari ne mogu kao čovek, kao Srbin preko njih pređem. Smatram da je Slobodan Milošević kao čovek, kao predsednik bio na visokom nivou, na svom mestu i žao mi je što se sve to izdešavalo i kako je otišao - konstatovao je još jedan posetilac.

anketa, grob Slobodana Miloševića, Požarevac, Dara iz Smokovca
foto: Kurir televizija

- Ja sam Dara Radonjić sa Smokovca, a na Fejsbuku Dara Borac ili Dara sa Smokovca. Dolazim svake godine sa taksijem, a četiri godine plaćam malom bratancu 200 evra za gorivo i potrošimo 150, hranu, pečenje, zato što volimo svinjsko pečenje u Srbiji, da pojedem u Čačku. Ovde se večeru i doručak kupim, zato plaćam 35 evra prenoćište... Ovo je 18 godina, i 19. ću i 20. i 21. ću, ja mislim možda da ako prebace bistu i da a ko prebace Slobu u "Velikane", na taj grob koji se zaslužuje (Aleja zaslužnih građana, prim. nov), onda da bude tamo. Ja mislim da ne bih dolazila ovde, no da odemo tamo da posetimo njegovu večnu kuću.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:03

MILOŠEVIĆ NIJE PREDAT, NEGO PRODAT Toma Fila otkrio: Rus mi je rekao da je za taj posao isplaćeno između 15 i 30 miliona dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track