KURIR PROVERAVA: Da li svako može da kupi pesticide? Radnik poljoprivredne apoteke šokirao: Samo jedan uslov vam treba (VIDEO)
Foto: AP 4 Okt 2012

kurir tv

KURIR PROVERAVA: Da li svako može da kupi pesticide? Radnik poljoprivredne apoteke šokirao: Samo jedan uslov vam treba (VIDEO)

Društvo -

Javnost je i dalje zatečena tragedijom iz Novog Sada kada je mladi bračni par, kako se sumnja, otrovao svoju decu i potom su skočili sa solitera.

Dok nisu bili gotovi rezultati toksikološke analize, policija je sumnjala da su deca otrovana pesticidom, ali rezultati pokazuju da su deca ipak otrovana etanolom.

Nebraska, pesticidi, farmeri
foto: Printscreen/YouTube

Sve ovo otvara mnoga pitanja, između ostalog - da li su svakome od nas dostupni pesticidi i ostale otrovne supstance.

Odgovor na ovo pitanje za Kurir televiziju, dao je radnik u poljoprivrednoj apoteci iz Zemuna, Vuk Sević.

- Pesticidi kao takvi su dostupni široj javnosti, ali mora da se ima minimum 18 godina. Imao sam slučaja kada dođu maloletnici i da mi kažu da im treba za mamu i tatu, ali ne mogu da prodam, takav je zakon. Smatram da bi trebalo da se napravi dozvola, koja će se lako vaditi, samo da vam trebaju neke stabiljke voća, neko cveće ili povrće. Mi nismo imali problem sa pesticidom, samo punoletni mogu da kupuju kod nas.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:52

PESTICIDI U ORZANIZMU MOGU DA IZAZOVU ALCHAJMEROVU ILI PARKINSONOVU BOLEST!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track