OVE NEKRETNINE U GRČKOJ JEFTINIJE OD GARSONJERA U BEOGRADU: Kuća od 60 kvadrata se prodaje za 39.500 evra: Detaljan spisak
Foto: Shuttterstock

cenovnik

OVE NEKRETNINE U GRČKOJ JEFTINIJE OD GARSONJERA U BEOGRADU: Kuća od 60 kvadrata se prodaje za 39.500 evra: Detaljan spisak

Društvo -

Početkom 2014. godine povećano je interesovanje Srba za kupovinom nekretnina u Grčkoj, posebno onim sa pogledom na more.

Tada, za razliku od poslednjih par godina, cena kvadrata bila je niža od stanova u Beogradu, a u zavisnosti od lokacije, trosobni stanovi mogli su da se kupe za 40.000, 50.000 evra. Sada je situacija sa nekretinama u Grčkoj ista kao u Srbiji, inflacija je uradila svoje, pa su cene otišle na gore.

Prema podacima platforme za pretraživanje nekretnina Spitogatos, centar Atine i čuveni Halkidiki su najpoželjnije lokacije za kupovinu nekretnina među stranim kupcima – Kasandra, Sitonija, Kalikratija, Mudanja se najviše traže.

Halkidiki, Grčka, letovanje u Grčkoj
foto: Shuttterstock

Prelistali smo aktuelne oglase, i proverili da li ima nešto povoljnijih nekretnina u Grčkoj, u rasponu od 30.000 do 50.000 evra.

U poslednjem kvartalu 2023. godine prosečna cena kvadrata na Halkidikiju iznosila je 2.193 evra po metru kvadratnom, što je za 12,1 odsto više nego u istom periodu prethodne godine kada je kvadrat iznosio 1.957 evra.

1. Nea Kalikratia – 39.500 evra

Na prodaju je kuća u jednom nivou od ukupno 60 kvadratnih metara na placu od jednog ara po ceni od 39.500 evra. Smeštena je u mestu Abelakia, u blizini letovališta Nea Kalikratia. Udaljenost oglašene nekretnine od plaže je 1.000 metara (jedan kilometar), koja se sastoji od dnevne sobe, dve spavaće sobe, kuhinje, kupatila, hodnika i verande.

Prema vlasnikovom opisu, na kući je urađena keramika na podovima, ugrađen je kamin, roletne, kuhinjski elementi, a postoji i zidani roštilj u sklopu kuće.

Ograđeno dvorište je dovoljno veliko za parking, ali i uživanje oko kuće. Kuća je udaljena od 1,5 kilometara od centra Kalikratije i supermarketa, a od 500 metara centralnog puta.

Evija, Grčka, letovanje, evri, nekretnine
foto: Shutterstock

2. Olimpik Bič – 49.999 evra

U pitanju je studio od 29 kvadrata, renoviran i kompletno namešten, na samo 100 metara od plaže. Apartman/studio se nalazi u sklopu novije zgrade sa ukupno 20 stambenih jedinica, na tri sprata, koja je potpuno renovirana, i spolja i iznutra.

Veoma komforan studio sastoji se od dnevne sobe sa novim kuhinjskim elementima, sudoperom, krevetima, ormarima, frižiderom, televizorem, klima uređajima.

Takođe sa potpuno opremljenim kupatilom, sa tuš kabinom, kao i sa velikom terasom, sa kompletom za sedenje i uživanje.

3. Kalitea – 41.000 evra

U mestu Kalitea, koje je daljeno 90 kilometar od Soluna i 50 kilometara od Poligirosa, administrativnog centra Kasandre, oglašena je nekretnina od ukupno 100 kvadrata na prodaju.

U pitanju je neketnina u prizemlju velikog dvorišta, i sastoji se od dnevne sobe, kuhinje, dve spavaće sobe i kupatila. Takođe i dve popločane terase sa zadnje i prednje strane apartmana.

Velika prednost ovog apartmana je što je udaljen svega 500 metara od plaže, a u blizini su prodavnice, kafići, restorani, autobuska stanica. Kako vlasnik navodi, oglašena nekretnina je idealna za porodicu sa decom, a pogodna je za izdavanje, ali i za život.

Vlasnik je takođe naglasio da bi bilo pogododno malo ulaganja na postojeće stanje.

Podsetimo, Bizportal je ranije pisao o detaljnoj proceduri prilikom kupovinom stana u Grčkoj, o cenama usluga agenata, i svim administrativnim obavezama.

Poređenja radi cena kvadrata na Vračaru u starogradnji iznosi oko 3.400 evra, dok je novogradnja 3.500 evra. Na Novom Beogradu prosečna cene kvadrata u novogradnji je 2.660 evra, dok je starogradnja skuplja i iznosi 2.750 evra. Kvadrat na Voždovcu ovde godine se kreće do čak 2.500 evra. Ako bi kupac želeo da pazari garsonjeru od 30 kvadrata u novogradnji na ovoj opštini za to bi morao da iskešira čak 75.000 evra.

Kurir.rs/ Bizportal.rs/ Prenela: A. K.

Bonus video:

02:41

JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track