SMEŠTAJ U OVOM GRČKOM MESTU PAPRENO POSKUPEO?! Turisti zgranuti cenama hotela, noć košta i do 600 evra
Foto: Shuttterstock

skupo!

SMEŠTAJ U OVOM GRČKOM MESTU PAPRENO POSKUPEO?! Turisti zgranuti cenama hotela, noć košta i do 600 evra

Društvo -

Cene letovanja na omiljenim destinacijama naših turista ove godine biće veće do 20 odsto! Međutim, pojedini turisti koji su ljubitelji grčkih destinacija tvrde da je u mestu Porto Karas odmor u hotelima poskupeo i do 300 odsto.

Mnogi građani su u potrazi za aranžmanima za letovanja. I dok je veliki broj njih odmor bukirao već početkom godine, ima i onih koji nisu odlučili gde će na more. Na društvenim mrežama se uveliko polemiše o ovogodišnjim cenama koje su veće u odnosu na prethodnu.

Na društvenoj mreži X pojavila se objava jednog korisnika koji tvrdi da je letovanje za četiri osobe polupansion u Porto Karasu minule sezone koštalo 1.375 evra, dok je sada sa popustom u istom terminu čak 4.741 evro.

Polihrono, Grčka
foto: Shutterstock

Ljudi su bili šokirani ovim poskupljenjem te su se zapitali da li je to moguće. Kurir je istraživao cene smeštaja u ovom mestu gde se cena hotela za prvu polovinu juna kreću od 80 do čak 430 evra. Devet noćenja odnosno deset dana dve odrasle osobe bi iskoštalo čak 3.857 evra.

Odmor u jeku sezone u prvoj polovini jula je još skuplji. Smeštaj u hotelima se kreće od sto do čak 600 evra po noći!

Novi iznosi turističkih taksi u Grčkoj po smeštajnoj jedinici

  • 1,5 evra za sobe za izdavanje
  • 3 evra za hotele sa tri zvezdice
  • 7 evra za hotele sa četiri zvezdice
  • 10 evra za hotele sa pet zvezdica

Svakako treba naglasiti da ima i dosta jeftinijih varijanti za letnji odmor. U Grčkoj je i ove godine krajem maja odnosno početkom juna moguće naći smeštaj u apartmanima već od 85 evra i to za deset dana u Stavrosu.

Među agencijskim ponudama su i aranžmani već od 100 evra sa smeštajem i prevozom za sam početak leta odnosno prvu polovinu juna.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track