BIZARNE SCENE IZ SRPSKE UČIONICE, ĐACI U ŠKOLI OPONAŠAJU SAHRANU: Učenici "sahranjuju" žive drugare, tu je krst, sveće i cveće!
Učenici "sahranjuju" žive drugare u učionici!, Foto: Printscreen

morbidna šala

BIZARNE SCENE IZ SRPSKE UČIONICE, ĐACI U ŠKOLI OPONAŠAJU SAHRANU: Učenici "sahranjuju" žive drugare, tu je krst, sveće i cveće!

Društvo -

Pojedini učenici u jednoj srpskoj školi igraju se krajnje morbidne igre! Nakon svih ludosti i izazova, sada su došli na ideju da oponašaju sahranu, a čak su improvizovali i mrtvački sanduk u koji su "sahranili" druga!

Đaci koji su učestvovali u ovoj bizarnoj i neprimerenoj igri sve su snimili i objavili na društvenoj mreži Tiktok. U prilog tome koliko je ovo jezivo ide i činjenica da su đaci čak i odštampali fotografiju druga kog navodno sahranjuju. Sve ovo odigravalo se u učionici, i to na nekoliko metara od direktora škole, pedagoga i psihologa, koji očito ne znaju šta se dešava tokom odmora u školskom objektu.

Na ovom šokantnom snimku najpre se vide dva učenika koja su se našla na početku "povorke". Jedan od njih je nosio fotografiju druga kojeg "sahranjuju", a na njoj je označena godina njegovog rođenja, kao i godina navodne smrti.

Krst i kandilo

Drugi učenik našao se u ulozi sveštenika, nosio je krst i improvizovano kandilo, koje su napravili od plastične flaše i kanapa. Iza njih u povorci još četvorica đaka plaču, brišu nos i suze. Dvojica na školskoj klupi nose učenika koji se u ovoj bolesnoj igri našao u ulozi mrtvaca.

Sahrana
foto: Printscreen

U drugom delu video-snimka povorka dolazi do improvizovanog sanduka, koji su napravili od klupa, i tu se vidi učenik koji leži u "sanduku". Prilaze mu, krste se, plaču, dok sveštenik "služi opelo", jedan od učenika ubacuje cvet kod "pokojnika", potom prilaze dva učenika koja jednu klupu stavljaju kako bi "zatvorili" kovčeg.

I tu se ova morbidnost ne završava. Dvojica učenika prinose dve upaljene sveće i postavljaju ih na improvizovani sanduk! U pozadini ovog videa ide i pesma Baneta Bojanića "Ova pesma moj je oproštaj".

Sahrana
foto: Printscreen

Nekima je ovo smešno, ali sagovornici Kurira smatraju da se sa ovim stvarima ne treba šaliti. Mnogi korisnici ove mreže šokirali su se nakon što su odgledali ovaj video.

- Bože svašta! Nismo zaslužili da živimo! - navodi se u jednom komentaru ispod ovog snimka.

Sahrana
foto: Printscreen

Neslana šala

Psihoterapeut Jelena Manojlović kaže za Kurir da je ovo ekstremno morbidno, te da je ovo novi nivo izopačenosti!

Jelena Manojlović
Jelena Manojlovićfoto: Kurir

- Posebno ako je upućeno ka nekoj osobi koja je žrtva zlostavljanja, to je vrhunac vršnjačkog nasilja, gde potpuno negiraju postojanje te osobe i učenika. Mislim da škola treba da reaguje na najrigorozniji način, da psiholozi, pedagozi urade nešto po pitanju tog ponašanja, jer posledice za osobu žrtvu mogu biti katastrofalne. Sve i da nije upućeno žrtvi nasilja, potpuno je bizarno i morbidno - ističe ona.

Činjenice/ Neke od morbidnih igara učenika

  • pravljenje lažnih umrlica za neke učenike
  • imitiraju scene iz južnokorejskog serijala "Skvid gejm", koji obiluje eksplicitnim i brutalnim scenama nasilja
  • igraju "krvavi dinar": gađaju metalnim kovanicama kosti na pesnici dok im ne poteče krv
  • "cimka" podrazumeva da dete stoji u položaj strogog mirovanja, ako se i najmanje cimne, od ostalih učenika dobija jake udarce po telu
 Zorica Mršević
Zorica Mrševićfoto: Kurir TV

Prof. Zorica Mršević s Fakulteta za evropske pravno-političke studije kaže za Kurir da deca imitiraju odrasle.

- Deca imitiraju svet odraslih, sve dečje igre su imitacija odraslih. E sad, neke igre nam se čine bljak, neke ne, ali zašto bi večita pucačina bila normalna, a nije, a svi smo je igrali. Tako da nam se to činilo normalnijim, a ništa nije bilo normalnije. Neko od njih je verovatno gledao neku sahranu i onda su došli na ideju da se igraju sahrane - navodi Mrševićeva.

Pogrešni uzori

Škola postala devalvirana

Manojlovićeva naglašava da je škola postala devalvirana, te da je izgubila vaspitnu ulogu koju je imala ranije.

- Deca imaju potpuno pogrešne uzore, vaspitanje, načine korišćenja vremena. Roditelji i profesori treba da se zapitaju šta ta deca rade pa im padne na pamet da imitiraju sahrane! Na ovo treba reagovati, kod nas je problem što se ne reaguje, svi se zgražavamo, a niko da reaguje! Generišemo decu koja će da postanu zlostavljači, nasilnici... - ističe ona.

Bonus video:

04:02

MORBIDNO! BAKAMA I DEKAMA DAJU DA PRENOSE DROGU Policajci: Unuci dileri znaju da će za njih učiniti SVE i to DEBELO KORISTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja