"JE L' VAM BULJE U TELEFON KAD STE NEGDE NA OTVORENOM ILI BUSU" Srbi pokrenuli raspravu: Svakodnevno se dešava, a 1 stvar iritira
Foto: Nemanja Nikolić

polemika

"JE L' VAM BULJE U TELEFON KAD STE NEGDE NA OTVORENOM ILI BUSU" Srbi pokrenuli raspravu: Svakodnevno se dešava, a 1 stvar iritira

Društvo -

Pojedini građani gotovo svakodnevno dok se voze gradskim prevozom, naročito kada su gužve "bace" pogled na tuđi telefon. Bilo da se to desi slučajno ili namerno iritira mnoge građane kako one u čiji telefon se gleda tako i ostale pristune koji takve trenutke zapaze čak i na otvorenom.

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika oko ove pojave.

- Je l' vam bulje u telefon kada ste negde na otvorenom ili busu...??? - glasila je objava koja je pokrenula lavinu komentara:

- Ovu poruku kucam da gospođa koja stoji iznad mene, a koja uporno čita šta ja pišem shvati da je nepristojno drugima gledati u telefon - napisala je jedna korisnica, dok u drugom komentaru stoji:

maske, gradski prevoz, GSP
foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

- Sve i da hoće ne mogu, jer ne koristim telefon u busu, a i imam in nu mat foliju koja sprečava sa strane da se vidi, jedino neko baš na glavu da mi sedne i zabulji se u ekran.

Neki smatraju i da je ovakav postupak nepristojan.

- Nikada to ne bih radila, tako je nepristojno. Da li meni bulje ne znam, ja ne primećujem ni sebe, a ne druge - navodi se u komentaru, dok je jedan korisnik savetovao da treba da otvori četvore oči.

Podsetimo, nedavno se Beograđanka K. A. požalila da dok se vozila trolejbusom sve vreme je jedan stariji čovek koji je stajao pored nje gledao u njen telefon.

- Imam običaj da tokom odlaska na posao ujutru prelistam društvene mreže, pročitam vesti i pogledam neki klip. U prevozu nije bila tolika gužva, ali tik pored mene je stajao stariji gospodin koji je od samog ulaska u vozilo počeo da gleda u moj telefon. Krajičkom oka sam to primetila i u početku nisam reagovala. Desi se i ja da nekada slučajno bacim pogled na nečiji telefon, ali ne da gledam šta taj neko gleda ili čita na telefonu - navela je Beograđanka i dodala:

- Kako je vreme odmicalo stariji gospodin nije sklanjao pogled s mog telefona. Imala sam osećaj da čak i čita ono što sam ja posmatrala. U jednom trenutku mi je stvarno pukao film toliko da sam ga pogledala pravo u oči. On je bio toliko zagledan u moj telefon da je nastavio da gleda, ali kada je video mog oštar pogled nekako je sklonio pogled. Došlo mi je da ga pitam kako ga nije sramota da pažljivo posmatra šta neko gleda na telefonu. Toliko sam poludela zbog njegovog nevaspitanja da sam se sklonila i stala na drugo mesto.

Bonus video:

00:09

Žestoka tuča u GSP autobusu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track