EVO ŠTA JE MAJKA DANKE ILIĆ RADILA ISPRED KUĆE SA POLICAJCIMA: Inspektori je izveli na mesto nestanka, to je GLAVNO PITANJE
Foto: Damir Dervišagić, Društvene mreže

ŠESTI DAN POTRAGE

EVO ŠTA JE MAJKA DANKE ILIĆ RADILA ISPRED KUĆE SA POLICAJCIMA: Inspektori je izveli na mesto nestanka, to je GLAVNO PITANJE

Društvo -

Miloš i Ivana Ilić, roditelji dvogodišnje Danke čiji nestanak je majka prijavila u utorak u 13. 45 sati, i danas su proveli ceo dan u policiji gde su ponovo ispitani, a nadležno tužilaštvo je, kako kaže sagovornik Kurira, naložilo veštačenje Ivaninog telefona kako bi se što preciznije utvrdilo sve vezano za nestanak male Danke i otklonile eventualne sumnje.

- Veštačenjem će biti utvrđeno da li su poruke i pozivi sa Ivanog telefona brisani, kao i zbog čega. Ukoliko jesu, policija će svakako imati uvid u sve i podaci će biti povraćeni. Takođe se proveravaju i dostupni snimci sa kamera za video-nadzor, kao i bazne stanice preko kojih može biti utvrđeno ko se kretao u rejonu u kom je devojčica nestala - kazao je izvor Kurira govoreći o potrazi za Dankom Ilić.

Borska policija

Otac ponovo na saslušanju

Miloš Ilić, otac male Danke, pojavio se danas oko 14 sati, u pratnji roditelja, u policiji u Boru gde je došao na novi informativni razgovor u vezi sa nestankom ćerke. On se, inače, oglasio kasno preksinoć na Instagramu gde je objavio fotografiju nestale ćerke i poslao poruku da se i dalje nada je devojčica dobro i da će biti nađena živa i zdrava. Danas je, međutim, obrisao svoj nalog na ovoj društvenoj mreži.

Bor, Danka Ilić
foto: Nenad Kostić, Drustvene Mreže

Policija je, da podsetimo, u petak uveče pregledala garaže, ostave i druge objekte svih meštana Banjskog Polja, ali nisu našli ništa sumnjivo.

Policija je, kako Kurir nezvanično saznaje, i danas sa Ivanom Ilić išla na mesto gde je njena ćerka nestala u Banjskom Polju kod Bora.

- Inspektori su od Ivane tražili da im detaljno rekonstruiše njeno i kretanje njene ćerke, da im pokaže svaki korak i detalj koji su prethodili nestanku. Majka je objasnila tačno gde se ko nalazio od njih neposredno pre i u momentu kad je devojčica nestala - kaže izvor Kurira.

Potraga helikopterima

Policija je danas, osim dosadašnjeg načina pretraživanja, teren nadzirala i iz helikoptera koji su nadletali deo oko Banjskog Polja odakle, a dolazak helikoptera uneo je pometnju među meštanima.

- Svi su iz okolnih kuća izašli kako bi videli o čemu se radi. Helikopterska jedinica MUP-a Srbije sporo je obletala će delove obližnje šume sa male visine, a leteli su sve do pojate gde je Danka poslednji put viđena. S druge strane, druga helikopterska jedinica nastavila je svoju putanju u drugom pravcu, sa suprotne strane mesta gde je devojčica nestala, dok je ceo fokus prve letelice oko područja pojate. Delovalo je kao da će se pretraživati i Borsko jezero, ali potraga nije otišla u tom pravcu - kaže naš izvor.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Takođe, kod mesta gde je poslednji put viđena Danka policajci su danas pristigli s lopatama kako bi se još jednom proverio teren oko pojate i jame koje su od prvog dana pregledane. Na terenu su čitav dan bili pripadnici funkcionera Uprave kriminalističke policije, kao i Bojana Otović Pjanović iz službe za suzbijanje kriminala UKP.

Komšije u šoku

Prvog dana u potragu za Dankom bili su uključeni i meštani i svi ljudi dobre volje koji su želeli da pomognu. Međutim, kako kažu meštani, moguće je da je upravo to produžilo pretragu po Banjskom Polju.

- U želji da nađemo dete što pre, svi smo malo pogrešili, ali nikome nije padalo na pamet da može iz svega toga da proizađe ovo. Mislili smo da je dete možda negde upalo, svi smo se podigli na noge da pomognemo policiji, ali evo peti je dan, a deteta nema. Sad su svuda naši tragovi, ali to smo učinili iz najbolje namere - ispričao je jedan od komšija.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Printscreen/Facebook

U zgradi u Boru, gde žive Miloš i Ivana Ilić sa decom, komšije kažu da su videle majku sa decom 26. marta, posle čega je nastala uzbuna zbog nestanka devojčice. Od tada, kako kažu, nikoga od Ilića nisu videli.

- Poslednji put smo ih videli kada da je Danka nestala. Ivana je tog dana izašla s decom iz zgrade i otišla u rodno Banjsko Polje, sada čujemo da su većinu vremena u policijskoj stanici zbog ispitivanja. Ovde ih uopšte ne viđamo, ne znamo da li u stanu iko prenoći - ispričale su komšije za Kurir.

Oni su, takođe, ispričalo da su Ilići jedna normlna i skladna porodica. Miloš radi u MTS-u, a Ivana je zaposlena na obližnjoj pumpi - rekle su komšije.

Muk na pumpi

Reporteri Kurira su obišli i radno mesto devojčicine majke, međutim, Ivanine kolege nisu bile raspoložene za razgovor. Jedna je izričito odbila da daje izjave i čim se novinarka Kurira predstavila, ona je kratko rekla: "Ništa ne znam o tome, možete odmah otići".

Druga njena koleginica nam je potvrdila da je ovo bilo Ivanino radno mesto, medutim, ona je nije upoznala s obzriom na to da je tek odnedavno zaposlena, a Ivana je u to vreme već bila na trudničkom bolovanju, pa nisu imale priliku da se sretnu.

Zbog nestanka Danke Ilić prvi put je, da podsetimo, u Srbiji 26. marta aktiviran sistem "Pronađi me". Danka je nestala u 13.45 sati u naselju Banjsko Polje, visoka je 85 centimetara, a tog dana je na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike.

Porodica majke

Jedan od meštana Banjskog Polja rekao je za Kurir da porodicu Dankine majke Ivane poznaje dugo.

- Odrasli smo ovde svi zajedno. Ivanina majka bila je jako bolesna, a nakon što je preminula, brat Stefan i otac Časlav su se odselili u Brestovac, dok se Ivana udala i sa mužem živi u Boru - kaže komšija i dodaje:

- Tog dana kad je prijavljen nestanak devojčice Miloševi roditelji bili su u Banjskom Polju. Naravno da su bili potreseni, unuka im je nestala. Svima nam na um padaju različite misli, nekad i one najgore, ali pokušavamo da ostanemo pozitivni. Naš kraj je izuzetno miran, potreslo nas je sve ovo - kaže naš sagovornik.

Bonus video:

03:29

Video snimak iz tunela pored kuće gde je poslednji put viđena Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track