MISTIČAN SIMBOL NA PROFILU DANKINOG OCA: Svi prvo pomisle na sektu, a evo šta on zapravo znači
Foto: Nenad Kostić, Društvene Mreže, Printscreen/TikTok

MISTIČAN SIMBOL NA PROFILU DANKINOG OCA: Svi prvo pomisle na sektu, a evo šta on zapravo znači

Društvo -

Posle nestanka Danke Ilić u utorak u Banjskom polju kod Bora, na Fejsbuk profilu Dankinog oca Miloša pored njegovog imena stoji neobičan simbol.

Taj znak delimično podseća na broj 30 i kako to često biva u Srbiji, a imajući u vidu da je nestanak Danke Ilić sve dublja misterija, mnogi su ga pogrešno povezali sa sektama. Evo o kakvom simbolu se zapravo radi i kakvo mu je značenje.

Ovaj simbol se zove aum ili om i predstavlja mistični ili sveti slog u indijskim religijama hinduizmu i budizmu, koje imaju više od milijardu i po sledbenika širom sveta. Aum se nalazi u njihovim svetim rukopisima iz starog i srednjeg veka, u hramovima i manastirima.

Miloš Ilić, Danka Ilić
foto: Printscreen/Facebook

Kao sveti slog, aum se često izgovara pre duhovne recitacije i tokom meditacije. U hrišćanskim religijama ekvivalent slogu aum bila bi reč amen.

Ali s obzirom na to sa simbol aum delimično podseća na broj 30, moguće je da ga je otac Danke Ilić koristio na Fejsbuku iz mnogo banalnijih razloga. Naime, Miloš Ilić je napunio 30 godina, a i pozivni broj za grad Bor je 030. Taj pozivni broj je inkorporiran i u nazivu naloga Miloša Ilića na Instagramu.

budizam, budistički simbol
foto: Printscreen/TikTok

Prvi put viđen u subotu

Otac Danke Ilić bio je u subotu oko 14 sati u policijskoj stanici u Boru, u pratnji svojih roditelja, na informativnom razgovoru u vezi sa nestankom ćerke.

Miloš Ilić je došao u policiju sa ocem i majkom kolima, porodičnim belim "fordom".

Prethodnih dana otac Danke Ilić je u više navrata dolazio u policijsku stanicu kako bi davao iskaz povodom nestanka ćerke. On je sa inspektorima razgovarao o kobnom danu, ali i o odnosima sa drugim ljudima iz svog bližeg okruženja.

Danka Ilić
foto: Damir Dervišagić, Društvene mreže

Otac Danke Ilić (2) je prošao poligraf.

- Roditelji će, dok se ne razjasne sve okolnosti i ne sazna sudbina deteta, biti ispitivani na razne okolnosti i informacije do kojih se dođe tokom potrage za devojčicom - rekao je izvor.

Snimak iz Beča uznemirio javnost

Novi trag u istrazi za nestalom Dankom Ilić pojavio se u nedelju rano ujutru, kada je policija dobila informaciju da je devojčica viđena u Beču u pratnji dve rumunske državljanke.

Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju. Policija je u nedelju rano ujutru kontaktirala austrijske kolege i poslala Evropolu sve podatke i snimak.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track