SRBIN IZ BEČA UKAZUJE NA NELOGIČNOST NA SNIMKU NA KOJEM JE NAVODNO MALA DANKA: Tako se majke ovde ne ponašaju! OVO JE ČUDNO
Foto: screenshot Prva tv, Kurir

SRBIN IZ BEČA UKAZUJE NA NELOGIČNOST NA SNIMKU NA KOJEM JE NAVODNO MALA DANKA: Tako se majke ovde ne ponašaju! OVO JE ČUDNO

Društvo -

Srbin iz Beča Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu, ukazao je na jednu nelogičnost sa snimka koji se juče pojavio i na kome se vidi devojčica koja neodoljivo podseća na nestalu Danka Ilić (2).

Božinović je istakao da se u svim austrijskim medijima nalazi informacija da je u toku potraga za malom nestalom Dankom Ilić, kao i da su i građani Austrije obavešteni o celoj situaciji.

Danka Ilić, nestala, Bor
foto: Kurir, Facebook

- U prvi mah svi smo bili skeptični, ali je stigla molba ambasade da podelimo snimak i da obavestimo što više građana. Taj snimak smo podelili i svi se nadamo da je dete živo i zdravo i da će se vratiti svojim roditeljima. U novinama se apeluje na građane da se uključe u potragu - kaže Saša Božinović.

Saša Božinović
Saša Božinovićfoto: Printscreen/TV Prva

Saša Božinović je naveo i da su sve žene iz Kulturnog centra ukazale na jednu nelogičnost na snimku na kome se navodno nalazi mala Danka.

- Po reakcijama ovih žena, čudno je što je dete bez kolica. Ovde se nijedno dete ne vozi bez kolica i majke ne puštaju decu da hodaju po stanici, sve majke iz našeg Centra su ukazale na tu nelogičnost - kaže Saša.

Ko su žene sa snimka?

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Danka Ilić, Austrija, otmičarke
foto: Kurir

- Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala - naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

Raspisana poternica

Nakon pojavljivanja snimka, Interpol je raspisao žutu poternicu (poternicu za nestalim licima) za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

Policija sa majkom analizirala snimak iz Beča

Srpska policija analizirala je sa Ivanom Ilić, majkom male Danke, snimak iz Beča na kome se vidi devojčica koja liči na nju. Ona je kratko prokomentarisala taj video snimak.

- Nisam videla nikakav snimak, ja ne gledam društvene mreže - rekla je Ivana.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track