REALIZOVANA STRUČNA RADIONICA IZ OBLASTI CIVILNO-VOJNE SARADNJE: Specijalizovano usavršavanje za civilna lica (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane

REALIZOVANA STRUČNA RADIONICA IZ OBLASTI CIVILNO-VOJNE SARADNJE: Specijalizovano usavršavanje za civilna lica (FOTO)

Društvo -

U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju (J-9) Generalštaba Vojske Srbije ove nedelje je u Beogradu realizovana stručna radionica „Funkcionalni specijalisti civilno-vojne saradnje“.

Reč je o specijalizovanom usavršavanju za civilna lica iz državnih organa i nevladinih organizacija koja se mogu angažovati u mirovnim operacijama na procesu planiranja operacija, kao i za realizaciju specifičnih projekata civilno-vojne saradnje u međunarodnom okruženju.

stručna radionica
foto: Ministarstvo Odbrane

Tokom petodnevne obuke, polaznici usavršavanja iz Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova, Komesarijata za izbeglice i migracije i Crvenog krsta Srbije bili su u prilici da sagledaju značaj angažovanja funkcionalnih specijalista u zoni izvođenja mirovnih operacija i da steknu osnovna znanja o organizaciji i funkcionisanju civilno-vojne saradnje u Vojsci Srbije.

Funkcionalni specijalisti se u mirovnim operacijama najčešće angažuju na organizovanju rada organa vlasti i javnih službi, identifikovanju i pružanju pomoći ugroženim grupama, organizaciji transporta humanitarne pomoći, formiranju i radu centara za raseljena lica i izbeglice, transportu stanovništva i materijalnih dobara i ostalim sličnim aktivnostima.

Uspešnom organizacijom i realizacijom ovog usavršavanja, Vojska Srbije daje doprinos jačanju kapaciteta naše zemlje za učešće u misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije usmerenim na izgradnju i očuvanje mira u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track