ANĐELIJA (15) MUZE KRAVE I RADI NA FARMI: Svi misle da u štalu ulazi zbog slikanja, a ovako izgleda njen radni dan! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/TV Prva

ponos porodice

ANĐELIJA (15) MUZE KRAVE I RADI NA FARMI: Svi misle da u štalu ulazi zbog slikanja, a ovako izgleda njen radni dan! (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Tinejdžerka Anđelija Ilić iz sela Rutevac u opštini Aleksinac ima 15 godina, ide u osmi razred, odličan je đak i svakog dana pre i posle škole brine o kravama na porodičnoj farmi.

- Od malih nogu sam naučila sve to. Moj dan izgleda tako što ustajem oko pet, šest ujutru, kopamo silažu, smesu sečenog kukuruza koju držimo u silosima i 30 dana stoji tako i nakon toga otvaramo i dajemo kravama, idem u štalu - rekla je nedavno na TV Prva Ilićeva i dodala da je ona ponos i budućnost porodice:

- Ja sam njima desna ruka i zajedno sa mamom, tatom, bakom i dekom radimo. Uvek su tu da pomognu, nisam sama...

Anđelija je rekla da je naučila da muze krave već sa 10, 11 godina.

Anđelija Ilić
foto: Printscreen/TV Prva

- Naučila me mama, u početku je bilo nerviranja, ali kasnije druga, treća i uspela sam. Ljubav prema kravama je posebna. Svaka krava ima svoje ime: Marta. Maša, Sara, Marija, krenula su moderna imena - navela je Anđelija i dodala da će imati uskoro i bikove, ali i da njeni roditelji imaju odgajivačnicu rotvajlera.

Ova tinejdžerka je aktivna i na društvenoj mreži TikTok gde objavljuje i video-snimke iz štale, ali i kako izgleda kada se presvuče za izlazak.

1 / 3 Foto: Printscreen/TV Prva

- Retko ko živi ovakav život od mojih drugara i retko ko podržava ovakav život od mladih generacija. Svi misle da se uđe u štalu radi slikanja, snimanja i pregleda i samo da se izađe, ali to nije tako. Planiram da upišem Poljoproivredno-verterinarsku školu u Svilajncu, konkretno veterinarski tehničar. Zadala sam sebi cilj da završim srednju školu, fakultet i da se vratim kući i sa roditeljima nastavim porodičnu priču.

- Nađe se vremena i za izlaske i za druženje, dobra organizacija i sve postižemo. Najveći san mi je da napravimo novu farmu krava da bude duplo više i da krenemo ispočetka nešto modernije.

Inače, Anđelija je pomenula i da je krajem 2023. godine dobila nagradu "mlada nada srpskog agrara" u sklopu organizacije "Poljoprivrednik nove generacije".

Bonus video:

06:07

MUZU KRAVE, RADE NA NJIVI, BRINU O DECI, A TO IM NIKO NE PRIZNAJE! Poverenica upozorila na težak položaj i prava žena na selu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track