MANIFESTACIJA RITAM FRANCUSKE KULTURE OD 17. APRILA DO 8. DECEMBRA: Publici u Beogradu i Novom Sadu ponudiće ekskluzivne sadržaje
Foto: Stephane Mouchmouche / AFP / Profimedia

MANIFESTACIJA RITAM FRANCUSKE KULTURE OD 17. APRILA DO 8. DECEMBRA: Publici u Beogradu i Novom Sadu ponudiće ekskluzivne sadržaje

Društvo -

Manifestacija "Ritam francuske kulture" u organizaciji Francuskog instituta i ambasade Francuske u Srbiji biće održana od 17. aprila do 8. decembra, u godini održavanja Olimpijskih igara u Parizu tokom predstojećeg leta.

Kako je saopštila ambasada, kampanja "Ritam francuske kulture" će, kroz veoma bogat program ostvaren u saradnji sa dugogodišnjim partnerima, beogradskoj i novosadskoj publici ponuditi ekskluzivne sadržaje u oblastima scenske umetnosti, muzike, filma, književnosti, vizuelnih umetnosti, tribinskog programa i sporta.

Manifestacija će obuhvatati pozorišne predstave i koncerte, gostovanja poznatih francuskih reditelja, kustosa i umetnika, kao i nastupe francuskih muzičara na Beogradskom džez festivalu i festivalu NOMUS.

Publika će imati priliku da uživa u francuskim kulturnim i sportskim sadržajima tokom osam meseci, navodi se u saopštenju.

Francuski institut, Francuska ambasada i partneri će detaljan program manifestacije "Ritam francuske kulture" predstaviti tokom konferencije za medije sutra u 12 časova u ambasadi Francuske. Toj konferenciji će prisustvovati ambasador Pjer Košar (Pierre Cochard) i predstavnici kulturnih organizacija iz Srbije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track