NAJVEĆI PANORAMSKI TOČAK NA BALKANU U SRCU VRNJAČKE BANJE! Žika Nikolić u avanturi: Klimatizovane kabine na NEVEROVATNOJ visini!
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

NAJVEĆI PANORAMSKI TOČAK NA BALKANU U SRCU VRNJAČKE BANJE! Žika Nikolić u avanturi: Klimatizovane kabine na NEVEROVATNOJ visini!

Društvo -

Voditelj Živorad Žika Nikolić sproveo vas je kroz lepote Vrnjačke Banje u emisiji "Sa Žikom po Srbiji" na Kurir televiziji, ali i turističkoj atrakciji koja je tu od prošle godine, a mami posetioce, turiste, pa i lokalno stanovništvo.

Radi se o najvećem panoramskom točku na Balkanu, pa se voditelj Kurira raspitao kod Mine Stanojević iz turističke organizacije pomenutog grada.

- Mi volimo da kažemo da za Vrnjačku Banju ne važe sezone, s obzirom na to da je tu planina Goč, ali da, kada je tmuran dan, manje je šetača, oni su sakriveni u svojim spa i velnes centrima u hotelima uživaju u unutrašnjim lepotama naše banje. Naša preporuka je, kada imate vremena, da prošetate. Tu je i pomenuta nova turistička atrakcija, koja je sa nama od prošle godine, panoramski točak, najviši na Balkanu, a njegova visina je 50 metara - započela je Stanojević sa osnovnim informacijama, pa je pričala o detaljima panoramskog točka:

03:47

NAJVEĆI PANORAMSKI TOČAK NA BALKANU U SRCU VRNJAČKE BANJE! Žika Nikolić u avanturi: Klimatizovane kabine na NEVEROVATNOJ visini!

- On je postao nezaobilazna stanica turista, a sadrži 32 kabine, radi zimi i leti, kabine su klimatizovane tako da nikada nije ni toplo, ni hladno. Zanimljiva je stvar da će na ovoj lokaciji biti gondola "Novak Đoković" koja se očekuje 2026. godine, a ona će voziti pravo do Goča.

Potom je pričala o staklenom vidikovcu, koji prelepo izgledaju, a nalaze se na visini od 26 metara od ravne samog centra Vrnjačke Banje:

- Ovo je prvi stakleni vidikovac u Srbiji, a nalazi se na 26 metara od centra Vrnjačke Banje, od samog Trga Kulture gde se i dešavaju sve manifestacije. Orijentir je bila muza poezije, s obzirom na to da je ovo građeno na Banjskoj steni, učinili smo tako da je ne oštetimo, da to ostane u svom prvobitnom stanju, a da opet turistima pružimo jedan lep ugođaj kada dođu kod nas.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:00

NUDIMO NAJMODERNIJI I NAJVEĆI AKVA PARK NA BALKANU! Vrnjačka Banja vrvi od turizma: Predsednik opštine otkrio KLJUČNE LOKACIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja