BABA ANUJKA JE NAJVEĆI SERIJSKI UBICA NA NAŠIM PROSTORIMA! Otrovala je 150 ljudi, uhapšena je sa 90 godina, a onda se desilo OVO
Foto: Tik Tok Printscreen

neviđeno zlo

BABA ANUJKA JE NAJVEĆI SERIJSKI UBICA NA NAŠIM PROSTORIMA! Otrovala je 150 ljudi, uhapšena je sa 90 godina, a onda se desilo OVO

Društvo -

Ovo možda niste znali, ali najveći serijski ubica na našim prostorima je bila baba Anujka, koja se smatra odgovornom za trovanje oko 150 ljudi.

- Najveći serijski ubica na našim prostorima, nije ispalio nijedan metak iako je imao u jednom trenutku prezime Di Pištonja, pobio je prema nekoj statistici i do 150 ljudi većinom mladih muškaraca, a bio je...pardon bila je Baba - ispričao je na fejsbuku korisnik koji se predstavlja kao "radioaktivni komarac":

- Baba Anujka, devojačko Draškin, bila je serijski ubica iz sela Vladimirovac. Krajem 19. i početkom 20. veka učestvovala je u trovanju oko 150 ljudi. Postala je mizantrop sa 20 godina nakon što ju je zaveo mladi austrijski vojni oficir. Od oficira je dobila sifilis pre nego što ju je napustio slomljenog srca. Kasnije se udala za vlasnika imanja Pistov ili di Pištonja sa kojim je imala 11 dece, od kojih je samo jedno preživelo do punoletstva. Bio je mnogo stariji od nje i umro je nakon 20 godina braka.

Baba Anujka
foto: Tik Tok Printscreen

Pre braka, nakon lošeg ljubavnog iskustva, kako se navodi, tražila je osamu i počela da pokazuje interesovanje za medicinu i hemiju. Govorila je pet jezika. Nakon što je postala udovica, Anujka se vratila izučavanju hemije. Prodavala je i otrovne smeše pod nazivom "čarobna voda" i "ljubavni napitak".

Baba Anujka
foto: Printscreen/Youtube

- Te napitke je uglavnom prodavala ženama sa bračnim problemima, koje bi davale "čarobnu vodu" svojim muževima, a oni bi obično umirali nakon osam dana. Na pitanje o bračnom problemu Anujka bi pitala svog klijenta: "Koliko je težak ovaj problem?", Što je značilo: "Kolika je telesna masa žrtve?" Potom je mogla da izračuna potrebnu dozu. Anujkine žrtve su obično bili muškarci, od kojih je većina bila mlada i inače zdravi. Njeni klijenti su na suđenju tvrdili da nisu znali da njena "čarobna voda" sadrži otrov, ali da su verovali da Anujka ima neku natprirodnu moć da ubija ljude koristeći magiju. Ipak presudno je bilo njeno poznavanje biljaka, u početku je bila isceliteljka, pomagala regrutima da lažiraju bolesti zbog izbegavanje vojske. Kada je dobila status i novac usmerila se na zlo.

Tokom 1920-tih Anujka je, piše na ovom portalu, imala svog "prodajnog agenta", ženu po imenu Ljubina Milankov, čiji je posao bio da pronađe potencijalne klijente i dovede do nje:

- Uhapšena je 1928. godine u dobi od 90 godina i osuđena na 15 godina zatvora 1929. godine zbog saučesništva u dva ubistva. Nakon osam godina, puštena je iz zatvora zbog starosti. Preminula je sledeće godine, sa ravno 100 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja