"SRAMOTA JE PREBLAGA REČ ZA ONO ŠTO SE ODIGRALO U SAVETU EVROPE" Jovanov: Smeta im svaka Srbija, a najviše ona koja je suverena
Foto: Printscreen/RTS 2

"SRAMOTA JE PREBLAGA REČ ZA ONO ŠTO SE ODIGRALO U SAVETU EVROPE" Jovanov: Smeta im svaka Srbija, a najviše ona koja je suverena

Politika -

Sramota je preblaga reč za ono što se danas odigralo u Savetu Evrope, naveo je Milenko Jovanov iz Srpske Napredne Stranke.

- Kada neko tako brutalno i besramno zgazi sopstvene principe i načela, zapravo pokazuje da ti principi i načela i ne postoje, nego su prazne floskule, koje ničemu ne služe i ništa ne znače. Ovo je važno imati na umu i danas i sutra i zauvek. Veliki i moćni su nam ponovo pokazali da su bedne, licemerne, pokvarene i podle ništarije. Čisto da se ne prevarimo, pa u nekom trenutku pomislimo da su drugačiji. Nisu. Niti su bili, niti će biti. I jasno je da im svaka Srbija smeta, a najviše ona koja je suverena, slobodna, nezavisna i samostalna. A u celoj predstavi im samo nedostaju ove naše, domaće ništarije, koje bi zajedno sa njima, za šaku vlasti i tapšanje po ramenu, rado gazili po svojoj zemlji i njenim interesima. Ali, idemo dalje! Nema ni mesta, ni razloga za očajanje i malodušnost, jer borba se nastavlja. I nema nam druge, nego da nastavimo da se borimo. Svuda i uvek. Dok ne pobedimo. A pobedićemo. Kad tad - napisao je Jovanov na Iksu.

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je nacrt izveštaja Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se Prištini odobri da postane član Saveta Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track