NEDELJKO (18) IZGUBIO BITKU S RAKOM, Majka: "Junak je bio, kao junak otišao, neću plakati jer je govorio: Nemoj, majko da plačeš"
Foto: Privatna arhiva

TUGA

NEDELJKO (18) IZGUBIO BITKU S RAKOM, Majka: "Junak je bio, kao junak otišao, neću plakati jer je govorio: Nemoj, majko da plačeš"

Društvo -

Nedeljko Komatina (18), hrabri i divni dečak iz Novog Pazara, za koga je navijala cela Srbija izgubio je, nažalost, najvažniju bitku. Preminuo je noćas u bolnici u Londonu, gde se borio sa karcinomom.

Nedeljko pre osam dana, na dan svog punoletstva
Nedeljko pre osam dana, na dan svog punoletstvafoto: Privatna arhiva

- Junak je bio i kao junak je otišao. Uvek se molio bogu i eto sada ga je bog uzeo u svoju naručje. Neću plakati jer mi je uvek govorio: "Nemoj, majko da plačeš". Ponosna sam i srećna što sam imala takvog junaka. Za majku će uvek biti tu - kazala je za Kurir Nadica Komatina, Nedeljkova majka.

Samo osam dana je prošlo od kada je Nedeljko napunio 18 godina, o čemu smo pisali. Tada mu je celo odeljenje Medicinske škole video pozivom čestitalo punoletstvo. A i naš poznati glumac Andrija Milošević, koji mu je bio omiljeni glumac, tada mu je poslao video poruku. Potom su se svi učenici trećeg razreda Medicinske škole okupili se u dvorištu škole, pozvali ga i čestitali mu rođendan uz puštanje balona.

Tad su se nadali: Nedeljko s majkom u Londonu
Tad su se nadali: Nedeljko s majkom u Londonu foto: Privatna Arhiva

Bio je to poslednji put da vide i čuju Nedeljka. U tom momentu ulazio je u salu po terapiju u nadi za bolje sutra. Nažalost, nije ga dočekao.

A borac je bio od rođenja. Sa godinu i po dana otkazali su mu bubrezi, te je morao na hemodijalizu. Sa četiri godine bila je prva transplantacija bubrega, koji je otkazao nakon 10 godina. Drugi put bubreg je dobio od majke u vrlo komplikovanoj i zahtevnoj operaciji zbog koja je morala da bude izvedena u Londonu. Bilo je to minulog oktobra. Izgledalo je da se sreća, konačno, osmehnula i da će se vratiti u Srbiju i svoj grad novom životu.

Ali vrlo brzo lekari u Londonu otkrivaju da ima limfom! Četvrti stadijum tog raka. Borba je bila velika, lekari su dali sve od sebe. Ali Nedeljko je ovu bitku izgubio. Otišao je na neko drugo mesto, gde ga ništa neće boleti.

Zbogom, dobri dečače...

Bonus video:

01:41

MAJKA I SIN ZAJEDNO SE BORE SA KANCEROM! Ostala bez organa, a NAJGORE tek usledilo – oboleo i mališan (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track