DODELJENJA PRESTIŽNA GODIŠNJA "321 SRBIJA" PRIZNANJA: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić
Foto: 321 Srbija

Veče turizma, uspeha i emocija

DODELJENJA PRESTIŽNA GODIŠNJA "321 SRBIJA" PRIZNANJA: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Društvo -

Održan je drugi po redu godišnji "321 Srbija" događaj, a brojne visoke zvanice i gosti imali su priliku da uživaju u višečasovnom programu tokom kojeg su predstavljeni rezultati ovog projekta od nacionalnog značaja postignuti tokom proteklih godinu dana. Bilo je ovo veče emocija, proslavljanja uspeha i zasluga pojedinaca i organizacija u prelepom ambijentu beogradskog Karma laundža.

321 Srbija
foto: 321 Srbija

Prikazano je najlepše iz Srbije, slušala se tradicionalna, narodna, srpska pop muzika, gudački sastav Aurora, a program su obeležili i nastupi srpskih zvezda. Veče je spektakularnim nastupom otvorio Stefan Zdravković Princ, a simpatije prisutnih pobrala je i jedna od najtalentovanijih mladih pevačica iz Srbije Lena Vujanić. Oduševljenje prisutnih izazvao je i nastup talentovanog mladog dvojca Bojane i Davida čiji rad i talenat su prepoznali i nagradili iz Udruženja "321 Srbija".

Nagrade Vučiću i Dačiću naknadno će biti uručene

Nagrada namenjena predsedniku Vučiću
Nagrada namenjena predsedniku Vučićufoto: 321 Srbija

Zbog neodložnih državničkih obaveza, dodeli nisu mogli da prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je nagrađen priznanjem za najveći doprinos razvoju turizma u Srbiji, kao ni ministar Ivica Dačić, koji je nagrađen specijalnim priznanjem. Nagrade će im tako biti uručene naknadno.

Specijalno priznanje za Ivicu Dačića
Specijalno priznanje za Ivicu Dačićafoto: 321 Srbija

Kroz veče prisutne su provele Višnja Živković, direktorka komunikacija "321 Srbija", i tv voditeljka Maja Manojlović. Prisutnima se na počeku obratila i direktotka PKS Branislava Simanić, a nagrade je uručio osnivač "321 Srbija" Dalibor Katić.

Ambasador Egipta Basel Salah i Dalibor Katić
Ambasador Egipta Basel Salah i Dalibor Katićfoto: 321 Srbija

Specijalno priznanje za unapređenje prijateljskih odnosa između Egipta i Srbije pripalo je Ambasadoru Egipta Baselu Salahu.

- "321 Srbija" je sjajna organizacija i svet bi bio lepši kada bi postojalo više ovakvih udruženja. Uradili su sjajan posao na povezivanju naše dve bratske zemlje i moja je izuzetna čast da primam ovo priznanje. Živela Srbija i živeo Egipat - rekao je ambasador Salah.

Nagrada za najveći humani gest godine otišla je u ruke ministru turizma i omladine u Vladi Srbije Huseinu Memiću. Njegova borba za svu decu obolelu od dijabetesa zaslužila je sve moguće pohvale i priznanja.

Ministar Husein Memić
Ministar Husein Memićfoto: 321 Srbija

-Ovo je moja životna priča. Imam dete koje boluje od dijabetesa i pitao sam se da li da prihvatim da se bavim ovim poslom. Prihvatio sam to i nisam se pokajao. Za samo 15 meseci smo uradili divne stvari i ova nagrada nije moja već je nagrada sve dece, mladih ljudi, majki i očeva, roditelja dece obolele od dijabetesa - istakao je ministar Memić.

Boban Đurović najzaslužniji za razvoj banjskog turizma

Boban Đurović
Boban Đurovićfoto: 321 Srbija

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović poneo je nagradu za razvoj doprinosu banjskog turizma jer je od Vrnjačke Banje napravio svetsku turističku destinaciju i zaista, kada se sumiraju rezultati rada Đurovića i njegovog tima u proteklih nekoliko godina, jasna je i odluka žirija da mu dodeli prestižno priznanje. Đurović je prisutne pozdravio i najavio još veći razvoj kraljice banjskog turizma ali i zajedničke projekte sa UG "321 Srbija".

Nagradu za najboljeg ambasadora Srbije u svetu ponela je mlada muzička zvezda Teya Dora koja je zablistala na dodeli, a koja će Srbiju predstavljati na predstojećij Evroviziji.

Teya Dora
Teya Dorafoto: 321 Srbija

Milun Todorović najbolji gradonačelnik u Srbiji

Milun Todorović i Dalibor Katić
Milun Todorović i Dalibor Katićfoto: 321 Srbija

U najužu konkurenciju za najboljeg gradonačelnika ušli su Milan Đurić iz Novog Sada, Simo Salapura iz Zrenjanina i Milun Todorović, prvi čovek Čačka. Zbog veličanstvenog napretka Čačka, sjajnih infrastrukturnih projekata koji su realizovani, izgrađenih bulevara, vrtića, zdravstvenih ustanova, saobraćajnica, titulu najboljeg zasluženo je poneo gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Nagrađena je i Jovana Zukanović sa etno grupom Zlatnik i to za doprinos očuvanju srpske kulture i tradicije, a potom su izveli i splet pesama koji ganuo prisutne. Priznanje je od strane domaćina odato i prvom čoveku Kuršumlije, predsedniku opštine Vojimiru Čarapiću čije su zasluge za ratvoj opštine velike - brojne su realizovane investicije, novootvoreni hoteli, a u sam vrh srpske banjske ponude dospela je Banja Kuršumlija.

1 / 3 Foto: 321 Srbija

Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela, dok je za humanitarni rad nagrađena Fondacija Humana srca. Njihova humana dela zaista govore više od reči pa je i priznanje bilo očekivano.

Potpisani brojni protokoli

321 Srbija
foto: 321 Srbija

Tokom večeri potpisani su i brojni protokoli o saradnji i to između "321 Srbija" i Kraljeva, Pirota, Knjaževca, Kuršumlije, Zrenjanina, Vrnjačke Banje, Čačka, Pančeva, kao i beogradske opštine Stari grad.

1 / 6 Foto: 321 Srbija

Za najbolji foto i video promotivni materijal nagrađen je Boban Stojanović čiji video spotovi sa najlepšim predelima naše zemlje oduzimaju dah. Za ovu nagradu bili su nominovani i Pešterski rendžer, kao i Lutajući putnik, instagram influenseri.

Kurir/321 Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track